Gündem
  • 31.1.2014 13:28

Sezgin Tanrıkulu'ndan, Reza Zarrab sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Reza Zarrab'ın malvarlığına konan tedbir rüşvetin ikinci taksidi ödensin diye mi kaldırıldı" diye sordu ve Başsavcıyı, 'Tedbirin kaldırılmasına itiraz et' diye göreve çağırdı.
Sezgin Tanrıkulu, "Erdoğan'da sözde din iman, gerisi han hamam, Zarrab'ın malına özgürlük, Ruhani'de kul hakkı haram ve suç, Zencani'nin malına tedbir. Bu çak anlamlı ve manidar" dedi.
17 Aralık Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun sanıklarından biri olan Reza Zarrab'ın mal varlığına konulan tedbirin kaldırılması ve İran'da Zarrab'ın iş arkadaşı Babek Zencani'nin mal varlığına tedbir konması üzerine CHP Genel Başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu yazılı bir açıklama yaptı.
Konuyu Meclis'in gündemine de taşıyacak olan Tanrıkulu'nun açıklaması şöyle ; "Türkiye'nin en büyük rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarından biri olan ve 17 Aralık günü başlayan Rüşvet ile yolsuzluk operasyonunun önemli sanıklarından Reza Zarrab'ın mal varlığına konulan tedbirin kaldırılması ve İran'da Zarrab'ın iş ortağı Babek Zencani'nin mal varlığına tedbir konulması çok anlamlı ve manidardır. Kamuoyunun büyük bir dikkatle takip ettiği bu iki karar, haklı olarak akla çeşitli sorular getirmektedir. Çünkü Zarrab'ın mal varlığı üzerinden tedbir kaldırılırken kamuoyunu ve hukukçuları tatmin edecek bir açıklama yapılmamıştır. Ayrıca tedbirin kaldırılması için başvuru yapacağı bildirilen savcı da görevden alınmıştır. O nedenle soruyorum; Reza Zarrab'ın mal varlığı üzerindeki tedbir, bazı kişilere yapılacağı düşünülen 'hayır amaçlı' nakdi yardım ile rüşvetlerin ikinci taksidi ödensin diye mi kaldırılmıştır.
Bu ve benzeri soruların birbirini izlememesi için Başsavcı hemen harekete geçmeli ve Reza Zarrab'ın malvarlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasına itiraz etmeli, hukuki açıdan da kamuoyunu bilgilendirmelidir. Öte yandan, ağzını açtıkça dinden imandan bahseden ve bu konuda kimseye sözyleyecek söz bırakmayan Başbakan'ın iktidarında, Reza Zarrab'ın şaibeli malvarlığı üzerindeki tedbir kaldırılırken, Sayın Ruhani'nin iktidarda olduğu İran İslam Cumhuriyeti'nde Zarrab'ın iş ortağı Babek Zencani'nin mal varlığına tedbir konmuştur.
Yani AKP iktidarında, Başbakan Erdoğan'ın yönetiminde, Sözde Din iman, gerisi han hamam, Zarrab'ın şaibeli mal varlığına özgürlük, İran da ise, Kul hakkı haram ve suç, Zencani'nin mal varlığına tedbir mi esastır. Eğer böyle ise, başta mütedeyyin kitle olmak üzere herkesin, hepimizin bu gerçeği iyi değerlendirmesi ve AKP'ye, Erdoğan'a verdiği notu, açtığı krediyi bir kez daha düşünmesi lazımdır. Çünkü Türkiye bu yönetimi de, hukuk dışı bu uygulamaları da hak etmiyor."
ANKARA (DHA) 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:02

İLGİLİ HABERLER