Gündem
  • 30.9.2013 15:27

Sıcaklık 10-15 derece düşüyor, yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının, yarın Marmara ve Ege bölgesinde, Çarşamba ve Perşembe günleri kuzey, iç ve batı bölgelerde Cuma günü güney ve doğu bölgelerde olmak üzere tüm yurtta hissedilir derecede (Akdeniz'in kıyı kesimlerinde 5 ila 8, diğer yerlerde 10 ila 15 derece) azalacağı tahmininde bulunuldu.

Yapılan açıklamada gün gün hava durumu şöyle açıklandı;

-Salı günü: Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in yağışlı geçeceği, yağışların; Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli,Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir), ve Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla) akşam saatlerinde Antalya'nın batısında kuvvetli (21-50 kg/m2 ) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir. Rüzgarın batı bölgelerde güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

-Çarşamba günü: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz bölgeleri ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinde görülecek yağışların; Batı Karadeniz kıyıları ile Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğusu, Tokat, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Kayseri ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli Antalya ile Adana çevrelerinde çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

-Perşembe günü: Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Ankara ve Eskişehir'in kuzeyinin yüksek kesimleri ile Uludağ'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

-Cuma günü : Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bitlis, Muş ve Bingöl yağışlı geçeceği beklenmektedir. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksekleri, Ankara ve Eskişehir'in kuzeyinin yüksek kesimleri ile Uludağ, Kartepe ile Kütahya'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER