Gündem
  • 1.4.2024 18:59

Sigara yüzünden burger hastası oldu

30 yıl boyunca sigara içen adam burger hastalığına yakalandı. Bazı doktorlar ayak parmaklarının kesilmesi gerektiğini anlattı. Sağ ayağında kangrenleşme başlayan talihsiz adamın parmakları o tedavi sayesinde kurtarıldı. İşte haberin detayları..

Sigara yüzünden parmaklarını kaybedecekti. Olay Batman'da meydana geldi. 30 yıl sigara içen 56 yaşındaki Hasan Geçit, 1,5 yıl önce sigaradan kaynaklı olarak "burger" hastalığına yakalandığını öğrendi.

Hastalığa bağlı olarak Geçit'in sağ ayak parmakları kangrenleşti. Her geçen gün yayılan hastalıktan dolayı ağrılara dayanamayacak duruma gelen hasta Tahir Geçit, tedavi için İstanbul'a gitti.

Buradaki tedavinin ardından ayak parmaklarının kesilmesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine ailesiyle durum değerlendirmesi yapmak için memleketi Batman'a geri geldi. Bu arada ağrıları daha da artmaya başlayan Geçit, hastane aciline gitti. Bu sırada Batman Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ozon tedavisinin yapıldığını duyan Geçit, GETAT Uzmanı Doktor Celal Ayral ile görüşerek tedaviye başladı.

Ayral, 22 seansta iyileşmesini öngördüğü Geçit'in ağrıları 8'nci seanstan itibaren azalmaya başladı, 20'nci seanstan itibaren ise kangrenleşmiş dokuların iyileşmeye başladığını gördü. Geçit, sigaraya bağlı olarak yakalandığı burger hastalığının hayatı kendisine zindana çevirdiğini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 1.4.2024 19:01

İLGİLİ HABERLER