Asayiş
  • 31.3.2013 16:01

Sığınakta eroin imalathanesi

Operasyon anı saniye saniye kaydedilirken, olayla ilgili 8 şüpheli gözaltına alındı.

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, dün Jandarma Özel Harekat timlerinin de desteğiyle Yüksekova'nın İran sınırındaki Onbaşılar Köyü kırsalında tespit edilen 3 eroin imalathanesine operasyon düzenledi. Sikorsky helikopterlerle operasyona giden ekiplere, Kobra helikopterleri güvenlik sağladı. Saniye saniye kaydedilen operasyonda, çevre güvenliğinin alınmasının ardından altında betondan inşa edilen 3 sığınağa eş zamanlı baskın düzenlendi.

250 KİLOGRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ

Narkotik operasyonları için eğitilen köpeklerle de sığınaklarda yapılan aramalarda toplam 250 kilogram eroin ele geçirildi. Uyuşturucu ile birlikte 4 kalaşnikof tüfek, bu tüfeğe ait mühimmat, 1 Glock tabanca, 2 el bombası, 2 gece görüş dürbünü, 9 el telsizi, 1 uydu telefonu, eroin imalatında kullanılan 1 ton kimyasal madde ile 2 baskı makinesi ele geçirildi.

Operasyonda imalathanede bulunan 1'i İran uyruklu 8 şüpheli gözaltına alındı. Sığınakların bulunduğu bölgedeki bir kepçenin de kışın yolların açılması için kullanıldığı belirlendi.

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı son bir yıl içinde yaptığı operasyonlarda 893 kilogram eroin ele geçirdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:42

İLGİLİ HABERLER