Spor
  • 31.3.2012 00:15

Şike Davası'nda güldüren sözler!..

''Futbolda şike'' davasının tutuklu sanığı Ali Kıratlı, ''Fair-play içerisinde geçen mahkemeden tahliyemi talep ediyorum'' dedi, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci de ''Sen de fair-play bir sanıksın'' yanıtını verdi.
         Tutuklu sanık Ali Kıratlı da spor mahkemesinde yargılandığını ifade ederek, sportif terimler kullanacağını kaydetti.
     İddianamede kendisine ''fair'' davranılmadığını söyleyen Kıratlı, ''Suçlandığım maçların birinde doğum günü için aradım, bu teşvik anlaşması oluyor. Aziz Yıldırım'ın evine ve kulüp başkanlığına da hiç gitmedim. Arkadaşların bazıları tahliye oldu, ben tutuklu kaldım, buna anlam veremiyorum. Ben fair-play (adil oyun) kurallarının dışına çıkmadım'' dedi.
     Kıratlı'nın, 272 gündür tutuklu bulunduğunu dile getirerek, ''Fair-play içerisinde geçen mahkemeden tahliyemi talep ediyorum'' demesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Sen de fair-play bir sanıksın'' ifadelerini kullandı.
     Tutuklu sanık Bülent İbrahim İşçen de suçlamalarla ilgili olarak, kimsenin kendisinden bir talebi olmadığını, kendisinin de kimseden bir şey talep etmediğini iddia ederek, tahliyesini istedi.
     Tutuklu sanık Abdullah Başak ise tutuklu geçirdiği sürenin kendisine büyük acılar verdiğini, diğer arkadaşları gibi tutuksuz yargılanmak istediğini belirtti.
    
     -''3 çocuğumun ölüsünü öperim çok mağdurum''-
    
     Tutuklu sanık Selim Kımıl da tutuklu bulunmasından dolayı maddi anlamda çok sıkıntı çektiğini dile getirerek, ''3 çocuğumun ölüsünü öperim çok mağdurum. İddia edilen örgüte üye değilim. Böyle bir örgüt olduğunu da düşünmüyorum. Avukatımın parasını bile buradaki arkadaşlarım verdi'' dedi.
     Tutuklu sanık Abdullah Karakuz ise hakkındaki suçlamaları reddederek, ''Bir arkadaşımla içtiğim bir çaydan bile örgüt üyesi olduğum anlamı çıkartılıyor. Hukuku ve yargılamayı burada öğrendim, bir daha da unutmam'' ifadelerini kullandı.
     Sanık ve avukatların taleplerinin alınmasının ardından konuşan Mahkeme Başkanı Ekinci, Bucaspor, Altayspor, Türkiye Futbol Federasyonu ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun davaya müdahillik talebinde bulunduklarını açıkladı.
     Bunun üzerine söz alan Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, müdahillik taleplerinin, suçtan zarar görülmediği gerekçesiyle reddedilmesini istedi. Bayraktar, ayrıca Erman Toroğlu'nun Yıldırım tarafından işinden çıkartıldığının doğru olmadığını söyledi. Bunun üzerine Aziz Yıldırım, oturduğu yerden seslenerek, ''Erman Toroğlu da gelsin buraya'' dedi.
     Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek ve karara bağlamak üzere duruşmaya ara verdi. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER