Gündem
  • 1.11.2017 16:11

Şile açıklarında batan yük gemisinin yeri tespit edildi

3 bin 80 ton demir yüklü geminin Şile'nin Ağva Karacaköy'den 7 deniz mili uzaklıkta ve 88 metre derinlikte battığı belirlendi

Karadeniz Ereğli'ye gitmek için Gemlik Rodaport Limanı'ndan cuma günü öğleden sonra ayrılan 3 bin 80 ton dökme demir yüklü "Bilal Bal" isimli gemi dün gece Şile açıklarında battı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı denizaltı kurtarma gemisi, Şile'de batan geminin yerini tespit etti.

Habertürk Haber Merkezi'nin edindiği bilgilere göre, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 'Bi̇lal Bal' isimli gemiden sabaha karşı tehlike sinyali alması ve saat 04.25'te bir gemiden yapılan Şile açıklarında üzerinde "Bilal Bal" yazılı can salı ve filika görüldüğü ihbarı üzerine harekete geçti. Kıyı Emniyeti'ne ait 3 bot ile Sahil Güvenlik botu olay yerine ulaştı. Arama çalışmalarında "Bilal Bal" yazılı can simidi ile "ORAPİN 4" yazılı şişme can salı bulundu. 3 bin 80 ton demir yüklü geminin Şile'nin Ağva Karacaköy'den 7 deniz mili uzaklıkta ve 88 metre derinlikte battığı belirlendi. Gün boyu arama çalışmalarından sonuç alınamazken Sahil Güvenlik'e ait uçak, helikopter ve 2 bot, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 5 bot ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından insansız denizaltı görüntüleme ve tespit cihazı (ROV) destekli bir denizaltı kurtarma gemisi ile çalışmaların sürdüğü bildirildi.

AİLELER ŞİLE'YE KOŞTU

Geminin battığını haber alan mürettebat yakınları da Şile'ye koştu. Çalışmaların yapıldığı noktada endişeli bekleyişlerini sürdüren aileler jandarmadan bilgi edinmeye çalıştı.

7 MİL AÇIKTA 88 METRE DERİNLİKTE BATTI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gemiye ilişkin "Gemlik Limanı'ndan Karadeniz Ereğli Limanı'na dökme demir taşıyan 78,5 metre boyunda 'Bi̇lal Bal' isimli gemide Türk vatandaşı olan 10 mürettebat vardır" açıklamasını yaptı.

Güncellenme Tarihi : 1.11.2017 16:12

İLGİLİ HABERLER