Medya
  • 23.10.2008 07:17

"ŞİMDİ BİLE APO İLE BAYILA BAYILA RÖPORTAJ YAPARIM"

Fatih Altaylı, 1997 yılında terörist başı Abdullah Öcalan ile yaptığı röportajı eleştirenlere böyle cevap verdi
Fatih Altaylı, Habertürk'teki programında 1997 yılında terörist başı Abdullah Öcalan ile yaptığı röportajı eleştirenlere şu yanıtı verdi: "Bugün olsa yine yaparım."
Habertürk'te Olaylar ve Gerçekler programında Sevilay Yükselir'in sorularını yanıtlayan Fatih Altaylı, PKK sorunu üzerinde görüşlerini aktardı.
Abdullah Öcalan yaptığı röportajın eleştirildiğinden bahseden Altaylı, Sevilay Yükselir'in "Bugün olsaydı yapar mıydınız?" şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:
"Tabii ki yaparım, yapmaz mıyım! Bayıla bayıla giderim, niye gitmeyeyim?"
Bazı gazetecilerin bunu eleştirdiğini ve "Amerikalı gazeteciler Bin Ladin ile görüştü mü?" diye örnek verdiklerini anlatan Altaylı, bu görüşün cehaletten kaynaklandığını ve Amerikalı pek çok gazetecinin El Kaide terör örgütünün başı Bin Ladin ile görüştüğünü aktardı.
Altaylı, terörist başı ile gazeteci sıfatı ile görüşmesini eleştirenlere şu sert sözleri sarf etti:
"Türkiye'de bir takım cahil, şuursuz, bilgisiz, dünyayı takip etmeyen, dünya ile hiçbir bağlantısı olmayan ve abuk sabuk yazılar yazmaktan başka hiçbir şey yapmayan bir takım adamlar var ki, bunlar işte 'Amerikalı gazeteci Bin Ladin ile görüştü mü?'... Görüştü tabii, senin haberin yok diye görüşmedi mi? Bin Ladin'in kasetleri nerede yayınlanıyor. Düşmanını tanımak diye bir şey yok mu? Onun söylediklerinden veya söylemlerinden ya da surat ifadesinden bir şey anlamak diye bir şey yok mu? Bunu anlamazlar. 'Apo'yla nasıl görüşürsün?' Gazeteciyim ben görüşüm ya!"
Televizyon Gazetesi

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:04

İLGİLİ HABERLER