ŞİMDİ DE, OSMAN ÖCALAN ÖLDÜ İDDİASI...
Güvenilir kaynaklar, Osman Öcalan'ın bir dönem PKK'nın Merkez Komite üyeliğini yapan Kani Yılmaz ve Sabri Tori'nin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıdan yaralı olarak kurtulduğunu belirtti.PKK'nın uyguladığı şiddeti eleştiren Öcalan, 2 yıl önce terör örgütünden ayrılarak aralarında Nizamettin Taş, Kani Yılmaz, Hıdır Yalçın, Halil Ataç ve Hüseyin Kaytan'ın da bulunduğu örgütün üst düzey yöneticileriyle Yurtsever Demokrat Partisi'ni (PWD) kurmuştu. Osman Öcalan, PWD'nin internet sitesinde ağabeyi Abdullah Öcalan aleyhine açıklamalarda bulunmuş, geri dönmeyeceğini açıklamıştı. Özel yaşantısıyla örgüt tarafından eleştirilen ve Abdullah Öcalan tarafından hain damgası vurulan Osman Öcalan, 8 Haziran 2005'te kendi kurduğu örgütten atıldı.
YARALI KURTULMUŞ
Kani Yılmaz (Faysal Dunlayıcı) ile birlikte 4 kişinin bulunduğu otomobil 11 Şubat'ta Kuzey Irak'ın Süleymaniye Kenti yakınlarında benzin almak için bir akaryakıt istasyonuna girdi. Benzin alınırken adı öğrenilemeyen PWD'lilerden biri "Süleymaniye'de işim var" diyerek aracı terk etti.
Benzin alan otomobil hareket ettikten 100 metre sonra uzaktan kumandayla havaya uçuruldu. Patlamada Kani Yılmaz ile Sabri Tori yanarak öldü, araçtaki adı öğrenilemeyen üçüncü kişi ağır yaralandı.
Yetkililer, yaralı kurtulan kişinin aracın sahibi Osman Öcalan olduğunu bildirdi. Saldırıdan bir gün sonra Osman Öcalan'ın sebebi bilinmeyen bir hastalıktan dolayı hastanede tedavi altına alındığı öne sürülmüştü. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:00