Asayiş
  • 30.5.2015 16:49

Simitçi çocuklar, para çantasını tekmeleye tekmeleye çaldı

Edinilen bilgilere göre, olay, Bahçelievler Mahallesi Medine Caddesi'nde yaşandı. İşçilerin alacakları olan 8 bin 540 lirayı teslim alan Zebih Bayka (35), parayı çantasına koyarak cep telefonuyla hemen yanı başındaki kaldırıma bıraktı. Ancak aradan 2 dakika geçmeden paraların içinde bulunduğu çantanın kaybolduğunu anlayan Zebih Bayka, hemen karakolda başvurdu

Polis, olay yerinde bulunan bir oyun salonunun caddeye bakan kamerasında yaptığı incelemede, paranın simit satan 3 çocuk tarafından 2 dakika içinde parayı top oynar gibi tekmeleye tekmeleye 1 metre ileriye atıp, daha sonra simit tablasının içine koyarak çaldığını tespit etti.

2 BİN 800 LİRAYI HARCAMIŞLAR

Polisin yaptığı araştırma sonucu parayı çalan 1 çocuğun eşkali tespit edildi. Parasının 5 bin 740 lirasının bulunduğunu belirten Zebih Bayka, "O paralar ben ve asgari ücretle çalışan arkadaşlarımın paralarıydı. Maaşları çekerek çantaya koyduk. Bir saat sonra da arkadaşlarıma parayı dağıtacaktım. Ancak işimiz daha bitmemişti. O anda çalıştığım caddenin hemen yanındaki kaldırıma yani hemen yanı başıma bıraktım. Aradan 5 dakika geçmeden çantanın yerinde olmadığını fark ettim. Cep telefonumu da çantanın üzerine bırakmıştım. Sadece çantayı götürmüşler. Polise haber verdim. Akşam polis çocuklardan birini buldu. 5 bin 740 lirayı teslim aldım. Geri kalan 2 bin 800 lira da çocuklar tarafından harcanmış" dedi.
Asgari ücretle çalıştığını aktaran Zebih Bayka, yaşanan olayın kendisine iyi bir ders olduğunu da aktardı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

MEHMET NİYAZİ DENİZ
SİİRT 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:08

İLGİLİ HABERLER