Yaşam
  • 15.2.2023 22:34

Sinan Akçıl: Hatay'da devletin görev başında olduğunu gördüm

Sinan Akçıl, provokatörlerin 'devlet depremzedeleri yalnız bıraktı' söylemini kabul etmediğini, Hatay'da devlet kurumlarını sahada gördüğünü söyledi.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarıyor.

Bu kapsamda tek yürek olan Türkiye, bölgeye yardımları adeta yağdırdı.

Ünlü isimlerin de bölgeye giderek hem yardım hem de moral verdiği süreç devam ediyor.

Bölgeye yardım götüren çalışmalara katılan ünlü şarkıcı Sinan Akçıl, Ensonhaber.com YouTube canlı yayınına katılarak izlenimlerini aktardı.

"Kendimi korku filminin platosunda gibi hissettim"

Depremin ikinci günü yola çıktığını belirten Akçıl, "Hatay çok kötü durumdaydı. Yolculuk hayli zordu. Ciddi bir kaza tehlikesi atlattık. 20 küsür saatte Hatay'a ulaştık. Felaket bir tabloyla karşılaştık. Bir korku filminin platosunda gibi hissettim kendimi." dedi.

Daha sonra çadır kent ziyareti yaptığını söyleyen Akçıl, "Çadır kentte çocuklarla buluştum. Kurtarılan hayvanların alanı vardı oraya gittim. Daha sonra Kırıkhan'ı merak ediyordum oraya gittim. Orada maalesef üst üste enkazdan vatandaşlarımızın cenazeleri çıktı. Onlara çok hızlı cenaze namazları yapılıyordu." diye konuştu.

"Devleti tam saha görevinin başında gördüm"

Daha sonra İskenderun'a geçtiğini söyleyen Sinan Akçıl, sözlerini şöyle sürdürdü:

"3'üncü günden itibaren devletin tam saha görev başında olduğunu gördüm. Çünkü çok fazla provokasyon yapılıyor. Ellerinden geleni yapıyorlar. Ertesi gün Osmaniye'de Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüştüm.

Bakan Bey buradaki her talimatı gözyaşları içinde veriyordu ve sen ben nasıl yaşıyorsak aynı duyguda yaşıyordu. O yüzden 'ilgilenilmiyor' söylemini asla kabullenemiyorum. İlk iki günün şokunu atlattığı anda inan bana tam saha...

Her fabrikaya  korumak için bir jandarma taburu gelmişti Kırıkhan'da. Çok hızlı şekilde organizasyonlar yapılmaya çalışılıyordu. Nasıl koordine olmaya çalıştıklarını gördüm. AFAD başarılı bir şekilde işinin başında. Ben bağışımı AFAD'a yaptım. Kimse kendine bir doğal afetten bir kahramanlık çıkartmaya çalışmasın."

Sinan Akçıl: Hatay'da devletin tam saha görev başında olduğunu gördüm

Güncellenme Tarihi : 15.2.2023 22:01

İLGİLİ HABERLER