Gündem
  • 27.1.2023 10:50

Sinan Ateş cinayeti.. Tetikçinin adresinde çıktılar

Sinan Ateş cinayeti… Tetikçinin götürüldüğü adresle bağlantıları çıktı!

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti şüphelilerinden Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. İki ismin de, tetikçinin olaydan sonra götürüldüğü ilk adresle bağlantıları nedeniyle tutuklandıkları öğrenildi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada şüpheliler Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel’in, tetikçi Eray Özyağcı’nın olaydan sonra götürüldüğü ilk adresle bağlantıları nedeniyle tutuklandıkları öğrenildi. Böylece, soruşturmada tutuklu sayısı 17’ye yükseldi.

Öte yandan Tolgahan Demirbaş’ın, ifadesinde MHP ile hiçbir bağının olmadığını söylediği, Emre Yüksel’in de iddia edildiği gibi milletvekilinin danışmanı olmadığını öne sürdüğü belirtildi. Her 2 şüphelinin de cinayet ile bağlantılarını kabul etmedikleri öğrenildi.

Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Demirbaş’ın, ilk kez gözaltına alındığında MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un olduğu Ankara’daki bir evde bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Emre Yüksel’in de Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı olduğu biliniyor. Emre Yüksel’in, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın özel kalem müdürü olduğu da öne sürülmüştü. Yalçın dün söz konusu iddiayı yalanlamış, Yüksel’in MHP’de bir görevinin bulunmadığını öne sürmüştü.Ancak, Ülkü Ocakları’nın resmi sosyal medya hesaplarından Yüksel için “özel kalem müdürü” sıfatının kullanıldığı görülmüştü.

Cinayetin aydınlatılması için savcılığın, elde edilen bu delil kapsamında soruşturmayı derinleştirdiği ve firari tetikçiye ulaşmak için operasyonların sürdüğü belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 27.1.2023 22:39

İLGİLİ HABERLER