MUAMMER TAN
ANKARA - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, bugün yürürlüğe giren tüketici kanunun bütün hükümleri ile arkasında olduğunu belirterek, ''Tüccarın yanında olduğum kadar tüketicinin de yanındayım'' dedi.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Aygün, yeni tüketici yasasının büyük bir boşluğu doldurduğunu ve çağdaş bir yasa olduğunu belirterek, özellikle kredi kartını düzenleyen maddeleri başta olmak üzere bu yasanın çıkması için büyük gayret gösterdiklerini kaydetti. Bugünden itibaren sattığı ürün için garanti belgesi ve kullanım kılavuzu vermeyen ya da vermemekte direnen, yeterli servis ağı kurmayan ya da ortalama 10 yıllık yedek parça stoku bulunmayan işyerleri için ceza uygulanacağını hatırlatan Aygün, ''Üyelerimizi uyarıyorum, yasaları dikkatle okuyun ve tüketiciyi mağdur etmeyin. Tüketiciye haksızlık yapan ve tüm uyarılara rağmen bu tutumda ısrar eden firmaların faaliyetleri mahkeme kararıyla durdurulabilecek'' dedi. Tüketici yasasına uymayan üyeleri hakkında bütün yetkilerini kullanarak tüketicinin yanında olacağını vurgulayan Aygün, şunları kaydetti: ''Üyemize önce uyarma, olumsuz tutumunda ısrar etmesi halinde kınamı cezası vereceğiz. Tutumunu sürdüren üyelere ise iki aydan az ve 12 aydan fazla olmamak üzere üyelikten geçici çıkarma cezasının yanı sıra, sürekli çıkarmaya kadar ağırlaşan cezalar verme yetkisine sahibiz. Umuyorum ki, hiçbir zaman bu sınırları zorlamayan üyemiz, bundan sonra da dürüst ve basiretli tüccar olmanın gereklerini yerine getireceklerdir. Bundan hiç şüphem yok''.
Aygün, tüketicilerin, kendi üyeleri hakkındaki yeni yasanın gereklerini yerine getirmeme çerçevesinde ATO'ya şikayette bulunabileceklerini ve 10 gün içinde sonuçlandırılacağını bildirdi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:09