Gündem
  • 29.3.2023 21:59

Sinan Oğan İkinci turda bakın kimi destekleyecek

Sinan Oğan’dan ‘İkinci turda kimi destekleyeceksiniz?’ sorusuna yanıt

100 bin imza toplayarak Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, "Cumhurbaşkanı seçiminde ikinci tura kalmamanız durumunda kimi destekleyeceksiniz?" sorusuna, "O günkü kadrolara bakacağız, millilik durumuna, yetkinlik durumuna bakacağız. Terörle iltisak ve terörden medet durumuna bakacağız. Tabii ki ortak akılla karar vereceğiz" yanıtını verdi.

Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında, gerekli 100 bin imzaya ulaşarak resmi statüye sahip cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirtti.

Oğan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, gerekli 100 bin imzaya ulaşarak resmi statüye sahip cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirtti.

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN ‘2. TUR’ AÇIKLAMASI

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, katıldığı Halk Tv programında Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın ilk turda alacağı oy oranının seçimi ikinci tura taşıyacağını ve bu durumun Tayyip Erdoğan’a yarayacağını ileri sürmüştü. Kulat, “AK Partililer seçim ikinci tura kalsın diye bayram ediyorlar. Eğer İnce ve Oğan %5 puan ve üzeri oy alırsalar seçim ikinci tura kalır. İkinci turda Erdoğan’ın kazanmasını muhtemel görmekteyim” demişti.

ATA İttifakı’nın ortağı Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Kulat’ın bu yorumuna sosyal medyadan karşı çıktı. Özdağ şu ifadeleri kullandı:

“Seçim 2. Tura kaldığı zaman TBMM’de Cumhur ittifakı muhalefete düşmüş demektir. TBMM’de muhalefete düşen Erdoğan 2. Turda kesin kaybeder. İlk turda 2 adaylı bir seçim Erdoğan’ın şansını en fazla yükselten seçimdir. Çünkü 3. Veya 4. Adaylara gidecek ancak Kılıçdaroğlu’na gitmeyecek oy Erdoğan’ın 1. Turda kazanmasını engelleyecek 2. Turda ise kaybetmesini sağlayacak. 2. Turda Erdoğan’ın karşısında kimin olacağı ise ATA ittifakının ve ATA İttifakı adayı Dr. Sinan Oğan’ın 14 Mayıs’a kadar yapacağı çalışmalar neticesinde ortaya çıkacak.”

Güncellenme Tarihi : 29.3.2023 22:04

İLGİLİ HABERLER