Gündem
  • 25.11.2014 18:01

Sınırda 'şiddet ve savaşa hayır' yürüyüşü

İlçedeki bir grup erkek de yürüyüşe katılarak destek verdi.IŞİD'in saldırılarını protesto etmek ve Suriyeli kadınlara destek vermek amacıyla 'Demokratik Örgütlü Kadın Hareketi' üyesi yüzlerce kadın, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' nedeniyle Suruç'un Kobani sınırında toplandı. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen ve sınır hattındaki Tavşan Mahallesi'nde toplanan kadınlar, arbane olarak bilinen büyük tef çalarak, zılgıt çekerek ve sloganlar atarak 2 kilometre uzaklıktaki Çaykara Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Abdullah Öcalan posterleri ile YPG bayrağının açıldığı yürüyüşe, IŞİD saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan kadınlar ile Şırnak'ın Uludere ilçesinden gelen kadınlar da destek verdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile HDP ve DBP üyesi kadınların da katıldığı yürüyüşle sınıra ulaşan kadınlara hitap eden DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, IŞİD saldırılarının son bulmasını isterken, Suriye'de süren savaşın en büyük mağduriyetini kadınların yaşadığını belirterek, "Artık kadına şiddetin ve savaşın son bulmasını istiyoruz. Kimse farkında değil ama savaşta acıyı, gözyaşını döken kadınlar, en büyük bedeli ödemek zorunda kalıyor" dedi.

"KOBANİ'DE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR"

Öte yandan kadınların sınırında yürüyüş yaptığı Kobani'de IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar ise aralıklarla devam ediyor. 72'nci gününde Kobani'deki çatışmaların ilçenin doğusunda yoğunlaştığı, ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının ise keşif uçuşu yaptığı görüldü.
Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/SURUÇ (Şanlıurfa), (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:05

İLGİLİ HABERLER