Asayiş
  • 8.6.2024 14:06

Sır cinayette şok detaylar! Cesedi köprüden mi attılar?

İstanbul Büyükçekmece'de balıkçıların denizde halıya sarılı ve zincirle ağırlık bağlanmış şekilde bulduğu cansız kadın bedeniyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Öldürülüp halıya sarıldıktan sonra denize atıldığı öğrenilen 24 yaşındak, Sedef Güler'in ailesinin kendisinden 4 gündür haber alamadığı öğrenilmişti. 

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Konuyla ilgili çalışma yapan polis ekipleri cesedin bir araçla getirilip köprüden denize atılmış olabileceğini değerlendiriyor.

SON DAKİKA! Türkiye bu vahşeti konuşuyor: Sır cinayette şok detaylar! Cesedi köprüden mi attılar?

Büyükçekmece'nin Mimar Sinan Sahili'nde sabah saatlerinde balıkçılar tarafından denizde halıya sarılmış vaziyette cansız beden görüldü.Halıya sarılı ve üzerine zincirle 10 kiloluk dambıl bağlanan cansız bedenin yapılan incelemede 24 yaşındaki Sedef Güler'e ait olduğu belirlenmişti.

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Genç kızın öldürüldüğünün ortaya çıkmasının ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet masası dedektifleri gece olayla ilgili 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler sorgulanmak üzere Gayrettepe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ANNESİ KAYIP BAŞVURUSU YAPMIŞ

Yapılan incelemede genç kızın anne ve babasının boşandığı belirlendi. Annesi ile Avcılar'da kaldığı öğrenilen genç kızdan ailenin 4 gündür haber alamadığı ve önceki gün akşamüstü de annesinin kayıp başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

AİLESİ 4 GÜNDÜR HABER ALAMIYORMUŞ

Halıya sarılı dambılla bağlanarak denize atıldığı belirlenen Sedef Güler'in kız kardeşi sosyal medya hesabından '4 gündür haber alamıyoruz kayıp' diye fotoğraf paylaşıldığı görüldü.

SON DAKİKA! Türkiye bu vahşeti konuşuyor: Sır cinayette şok detaylar! Cesedi köprüden mi attılar?

Olayla ilgili çok yönlü çalışma başlatan cinayet ekipleri, genç kızın en son kiminle görüştüğünü tespit etmek için soruşturmayı derinleştirdi.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Olay, dün Büyükçekmece Mimarsinan sahilinde meydana gelmişti. Edinilen bilgilere göre, halıya bağlanan ve dibe batması için ağırlıkla denize atılan kadın cesedinin Avcılar'da yaşayan 24 yaşındaki öğrenci Sedef Güler'e ait olduğu ortaya çıktı.

https://i12.haber7.net/haber/haber7/photos/2024/23/j8Yub_1717839072_5759.jpg

3 KİŞİ TESPİT EDİLDİ 2'Sİ GÖZALTINA ALINDI

Polis yaptığı çalışmalar sonucu olayla ilgili olarak 3 kişinin kimliğini tespit etti. Şüphelilerden F.B. ve Y.G. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliğine getirilen şüpheliler olayla ilgili sorguya alındı. Olayla bağlantısı tespit edilen 3. şüphelinin ise yakalanması için operasyonların sürdüğü öğrenildi.

Polis soruşturmasına göre F.B.'nin cinayeti gerçekleştirdiği, diğer şüphelilerin cesedin denize taşınmasına ve denize atılmasına yardımcı oldukları değerlendiriliyor. Olayın sebebinin yapılacak sorgulamanın ardından kesinleşeceği belirtildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

İFADESİNDE CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Büyükçekmece’de halıya sarılı haldeki cesedi denizden çıkartılan 24 yaşındaki Sedef Güler cinayeti ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Gözaltındaki Fırat B. emniyetteki ifadesinde "Arkadaşım beni aradı. Eve gittiğimde kız ölmüştü. Cesetten kurtulmak için plan yaptık. Nalburdan zincir alıp cesede sardık. Sonra otomobille götürüp köprüden aşağı attık" dedi.

Öte yandan cinayetin işlendiği evi bulan polis olay yerinde inceleme yaptı. Genç kızın boğularak öldürüldüğü değerlendirilirken, evde bulunan, boğarken kullanıldığı düşünülen kaşkol, eşarp, ip gibi bazı eşyalara incelemek üzere el koydu. Olayın firari şüphelisi olarak aranan Yavuz G. hakkında ise uyuşturucu kullanmak suçundan çok sayıda suç kaydı bulunduğu ayrıca 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

Mahalle sakini Cem Tansever, "Sabahleyin geldiğimizde limanda polis ekipleri vardı. Balıkçı arkadaşlar denizde bir bayan cesedi görmüşler. Ekiplere haber vermişler. Sahil güvenlik ve polis ekipleri cesedi denizden çıkartmışlar. Olay yeri inceleme çalışmaları yapıldı. Otopsi yapmak için ekipler cesedi alıp götürdü" ifadelerine yer verdi.

Güncellenme Tarihi : 8.6.2024 20:47

İLGİLİ HABERLER