Sağlık
  • 17.1.2014 18:41

Sıra beklemek zor geldi doktora saldırdı

AĞRI'nın Diyadin İlçesi'nde, Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan pratisyen Dr. Hamdi Kösece, sıra beklemek istemeyen bir hastanın yakını tarafından tartaklandı. Dr. Kösece daha önce de birçok kez sözlü hakarete uğradığını bildirdi.

Diyadin Devlet Hastanesi'nde 1 yıldır görev yapan 29 yaşındaki Dr. Hamdi Kösece bugün hastaları sırayla muyane ederken, üst solunum yolu enfeksiyonu şikayeti ile acil servise gelen Deniz Aslan'ın oğlu tarafından boğazı sıkıldı. Babasının önce muayene edilmesini isteyen hasta yakını hakkında, Dr. Kösece'nin şikayeti üzerine polis tarafından tutanak tutuldu.

Hastanede 3 uzman ve 5 pratisyen doktorun görev yaptığını belirten Dr. Kösece, hasta yakınları tarafından bir kaç kez hakarete uğradıklarına dikkati çekerek şunları söyledi:

"Hastalar sıraya uymuyor. Doktora gelince 'serum ver, iğne vur' diyor. Oysa ben doktor olarak muayene edip, hastalığa göre tedavi etmem gerekiyor. Bu nedenle şiddete uğruyoruz. Hekimlik sanatını yerine getiremiyoruz. Hastanın isteğine göre tedavi uygulayacakmışız. Bugünki şiddete uğramamın nedeni, hastanın sırasını beklemesini söylemem oldu. Fatih mahallesi muhtarının oğlu, öncelik tanımadığım için saldırdı. Başhekim Tamer Aldan bizim suçlu olduğumuzu söylüyor. Hastaların istediği gibi davranmamız gerekiyormuş. Darp raporu verecek olan dahiliye uzmanı Esra Ateş'e ve bana başhekim tarafından baskı uygulandı. Olaydan 1.5 saat sonra Dr. Ateş bana rapor yazabildi. İş göremezlik raporu verdirtmedi. Şiddete uğrayan doktorlar için Sağlık Bakanlığının 'mavi kod' bildirimi var. Ancak başhekim bu bildirimi de yapmadı."
Hümeyra PARDELİ/AĞRI, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:24

İLGİLİ HABERLER