Gündem
  • 30.8.2022 00:12

Sırbistan halkı eşcinsellere karşı sokağa döküldü

Pazar günü ellerinde ikonalar, haçlar ve dini bayraklar taşıyan protestocular, Aziz Sava katedralinin dışında toplanmadan önce dua edip ilahiler söyleyerek şehir merkezinde yürüdüler.

Sırbistan halkı eşcinsel gruplara karşı sokaklara döküldü

Sırbistan Ortodoks Kilisesi öncülüğündeki Hristiyanlar, ailevi değerlere aykırı olduğu gerekçesiyle LGBT'ye karşı durdu.

Sırbistan halkı gelecek ay başkentte gerçekleşmesi planlanan LGBT destek yürüyüşüne karşı pazar günü protesto düzenledi.

Her yıl farklı bir Avrupa şehrinde gerçekleşen LGBT yürüyüşünün (EuroPride) bu yıl 17-18 Eylül tarihlerinde Sırbıstan'da gerçekleşmesi bekleniyordu.

Başkent Belgrad'da geçtiğimiz haftalarda da toplanan binlerce Sırbistanlı, söz konusu LGBT etkinliğinin gerçekleşmemesi amacıyla protestolar düzenlemişti.

Protestoların ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic cumartesi günü, Kosova ile yaşanan ihtilaflar, enerji krizi ve "aşırı sağcı fanatiklerin" meydana getirdiği tehditler sebebiyle LGBT yürüyüşünün iptal edileceğini veya daha sonra yapılmak üzere erteleneceğini açıkladı.

LGBT yürüyüşüne (EuroPride) atıfta bulunan Vucic "Bu gerçekleşecek ancak işler rayına oturduğunda düzenlenecek." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanının söz konusu ifadeleri sonrası Sırbistan Ortodoks Kilisesi öncülüğündeki Hristiyanlar, geleneksel değerlere tehdit oluşturduğu gerekçesiyle LGBT etkinliğinin tamamen yasaklanmasını talep etti.

LGBT'nin Batı'dan gelen bir saldırı olduğunu savunan Sırbistan Hristiyanları, başkent Belgrad'da düzenlenen eylemlerde "Çocuklarını ve aileni koru" temalı pankartlarla yürüyüş gerçekleştirdi.

Sırbistan Ortodoks Kilisesi'nin Banat Piskoposu Nikanor Bogunovic, ağustos ayının ilk haftalarında LGBT'ye karşı silahlı mücadele çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan Birleşmiş Milletler'in Sırbistan yerleşik koordinatörü Francoise Jacob, LGBT etkinliğinin yasaklanması halinde bu durumun Sırbistan'ın 'insan hakları' siciline işleyeceğini kaydetti.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 30.8.2022 00:18

İLGİLİ HABERLER