Asayiş
  • 28.1.2014 01:16

Şişli Belediyesine kalaşnikoflu saldırı

Şişli Belediyesi'ne saat 23.30 sıralarında kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi.
Kim oldukları ve amaçları bilinmeyen saldırganlar Mustafa Sarıgül'ün Belediye Başkanı olarak görev yaptığı binayı uzun namlulu silahla taradı.
Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.Görgü tanıklarının anlatıma göre Şişli Belediyesi doğru 15 el ateş açıldı. Belediye bahçesinde 5 adet Kalaşnikof kovanı bulundu.

Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan Şişli Belediyesi binası önünde silah sesleri duyuldu. Binaya uzun namlulu silahla ateş edildiği iddia edildi. Belediye binası önüne çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olayı haber alarak belediyeye gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, polis ekiplerinden bilgi aldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, polis ekipleri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

Olayla ilgili açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Bu demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Demokrasiye inananları bu gibi saldırılar hiçbir zaman yıldıramaz. Yolumuz hizmet yoludur. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa zamanda ortaya çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

SARIGÜL: "BİZ HER ZAMAN SİLAHLAR GİTMELİ VE BARIŞ GELMELİ DİYORUZ"

Şişli Belediyesi binasına uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Konuya ilişkin açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül: "Biz her zaman silahlar gitmeli ve barış gelmeli diyoruz. Bu olay Ak Parti belediyesine de yapılsa aynı tavrı koyarım" dedi.
Şişli Belediye binasına 23.00 sıralarında kaleşnikof ile ateş açıldı. Belediye binasının çevresinde olay yeri inceleme ekipleri detektörle inceleme yaptı.
Konuya ilişkin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül açıklama yaptı. Ülkemiz bir seçim döneminden, hassas dönemden geçiyor diyen Sarıgül: "Dün akşam MHP seçim bürosunda yaşanan düşündürücü bir olay. Bir yurttaşımızın hayatına mal oldu. Bugün Şişli belediyemize gece saat 23.00 sıralarında yapılan böylesine silahlı ateş etme olayı düşündürücüdür. Demokrasi bütün siyasi partilere lazımdır. Demokrasi olmasa bizler olamayız. Ülkeyi yönetenlerde ülkede muhalefet görevini yerine getirenlerde hepimizin düşünmesi gereken öncelikle demokrasiyi kurum ve kurallarla yaşatmaktır. Biz her zaman silahlar gitmeli ve barış gelmeli diyoruz. Herkes kendi fikrini kendi düşüncesini özgürce söylemeli. Kaba kuvvete dayalı silahlı eylemlere dayanan olayların hiç kimseye faydası kesinlikle olmaz. Emniyet mensubu arkadaşlarımız olayın başından beri duyarlı bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Ben emniyet mensubu arkadaşlarımın bu olayı aydınlatacağına olan inancımı ve güvenimi tam olarak korumak istiyorum. Mutlaka kim olursa olsun bu olayın açığa çıkması lazım. Ve bu olayın mutlaka aydınlanması lazımdır. Beni bütün yurttaşlarımdan ricam sağduyu hâkim olmalı. Biz kesinlikle ve kesinlikle seçim kampanyası esnasında incinsen de incitme felsefesini ön planda tutacağız. Kin ve nefretle kesinlikle işimiz olmayacak. Sevgi, barış ve hoşgörü ortamının kazanmasını sandıklarda da demokrasinin kazanması en büyük arzumuzdur" dedi.
Bu olay Ak Parti belediyesine de yapılsa aynı tavrı koyarım diyen Sarıgül: "Önemli olan demokrasinin kazanmasıdır. Önemli olan ülkenin kazanmasıdır. Bayrağımız da toprağımız da bir tehlike varsa yurttaşlarımız kendi arasında huzursuzsa o zaman demokrasi tehlikeye düşer. Biz burada her zaman demokrasiyi korumamız lazım. Bu olayın mutlaka açığa çıkması lazımdır. Ülkesini yönetenlerde yönettikleri toplumlarla dost olması lazımdır" şeklinde konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise: " Arkadaşlar başbakan Pazar günkü konuşmasında bir devlet adamına yakışmayan bir üslupla hem belediye başkan adayımızı hem Şişli belediyemizi hedef olarak gösterdi. Üzerine bugün Melih Gökçek'in tuhaf açıklamaları geldi. Ondan önce MHP'ye bir saldırı var. Bütün bunların üzerine uzun namlulu tüfeklerle belediyemize saldırı yapılınca tabi bizde çok rahatsız olduk. Bunun bir anca açığa kavuşturulmasını istiyoruz. Birde demokrasilerde rekabet olur. Seçimlerde rekabet olur. Bunun bir kazananı bir kaybedeni olur. Başbakan bu rekabeti bir ölüm kalım savaşı haline getirdi. Ve kendisinin kaybetmesini sağlayacağını düşündüğü herkesi vatan hainliğiyle suçluyor. Bu ülkeyi bu kadar germemeli sayın başbakan çünkü oturduğu koltuk itibariyle fiilen bütün güçler elinde bulunduruyor. Onun söylediği sert sözler, onun siyasi çatışmaları siyasi saldırıları nerelerde nasıl algılanacağı bilemeyebilir. Biz bütün bu saldırılara karşı bütün gücümüzle demokratik seçim için çalışmaya devam edeceğiz. Anketlerde AKP oy kaybettikçe, CHP'de yükseldikçe AKP'nin bu saldırganlıklarını devam etmemesini istiyoruz. Çünkü gördüğüm kadarıyla bu trend devam edecek.Ve demokratik bir rekabetin başbakana Melih Gökçek'e ve çok sessiz kalan ve derinden giden Kadir Topbaş'a tavsiye ediyorum" dedi.


DHA-İHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:07

İLGİLİ HABERLER