Asayiş
  • 2.8.2018 20:53

Sivaslı Ahmet kendine saldıran iki ayıyı perişan etti

Türk bayrağını değiştirmek istedi, az kalsın canından oluyordu

Sivas'ta Türk bayrağını büyüğüyle değiştirmek isteyen Ahmet Temel, çıktığı tepeden inerken 2 ayının saldırısına uğradı.

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde, Sugözü köyü yakınlarındaki tepeye Türk bayrağını büyüğüyle değiştirmek için çıkan 63 yaşındaki Ahmet Temel, dönüş yolunda 2 ayının saldırısına uğradı. Sağ kolu kırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Temel, ameliyat edilirken, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

2 AYIYLA KARŞI KARŞIYA GELDİ

İstanbul'da yaşayan ve yazın tatil için Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyüne gelen, evli ve 2 çocuk sahibi, emekli Ahmet Temel, 31 Temmuz Salı günü akşam saatlerinde, evden çıktı.

Temel, Mezarlık mevkisine, tepede asılı Türk bayrağını daha büyüğüyle değiştirmek üzere gitti. Bayrağı değiştirdikten sonra dönüş yoluna geçen Temel, 2 ayıyla karşı karşıya geldi. Kendisine saldıran ayılardan birini, elindeki nacakla yaralayarak kaçıran Temel, diğer ayının ise arkasından geldiğini fark etmedi.

Bu ayıyla dakikalarca boğuşan Temel'in sağ kolu kırılırken, vücudunun çeşitli yerlerinde de yaralar oluştu. Kolundan akan kanlara rağmen eve gelmeyi başaran Temel, aile fertleri tarafından önce Koyulhisar Devlet Hastanesi'ne ardından Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada kolundan ameliyat edilen Temel'in sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

"KENDİMİ ELİMDEKİ NACAKLA KURTARDIM"

Olayla ilgili konuşan Ahmet Temel, "O yoldan ben 1 senedir gelip, geçiyorum. Hiç böyle ayı falan görmemiştim. Köye yaklaşınca bir bağırtı duydum. Önce alarm sandım; ama sonra ayı olduğunu fark ettim. Ayılardan biri, önce önüme çıkarak, üstüme zıpladı. Onunla boğuştuk. Ben elimdeki nacağı vurmaya çalıştıkça o kaçtı. Sonra nacağı kafasının üstüne vurunca kulağı kesildi ve ayı kaçtı. İki taneymiş onu göremedim. Diğeri gelince koluma saldırdı. Ona da vurmaya çalıştım; ama yaralayamadım. Sonra o da kaçtı. Koluma baktım ki kolumdan kan akıyor o vaziyette eve geldim. Yolda sağa sola bakıyorum ki yine ayı var mı, diye. Elimdeki nacakla kurtardım kendimi" dedi.

Esma Temel ise eşinin, elindeki nacak sayesinde ayı saldırısından kurtulduğunu dile getirerek, "Bayrak asmaya gitmişti. Oradaki bayrak küçük, diye İstanbul'dan büyük bayrak getirmiştik. Asıp dönerken, köy yolunda ayı üstüne atlamış. Yanında nacak taşıyordu. Onu vurunca o kaçmış, arkasından başka bir ayı saldırmış. Kolundan ısırmış. O kanlı vaziyette yürüyerek, eve kadar geldi. Hemen hastaneye götürdük, ameliyata aldılar" diye konuştu.

 

 

Güncellenme Tarihi : 2.8.2018 21:00

İLGİLİ HABERLER