KAYNAK : Haber Vitrini
Ankara Ticaret Odası (ATO), Siyasi Partiler Yasası ile Seçim Kanunu’nda değişiklik yapılması amacıyla, “Sivil Toplum Sahaya İniyor” adı ile 4 ay sürecek bir kampanya başlatıyor. Kampanyanın ilk ayağında, 4 bin esnaf arasında düzenlenecek anket yer alıyor.
ATO’nun 28 Mayıs Salı günü yapılacak meclis toplantısında ise kamuoyuna yönelik bir deklarasyon yayınlanacak. ATO Başkanı Sinan Aygün, bu kampanyanın hiçbir siyasi parti ve lideri hedef almadığını bildirdi.
4 bin esnaf arasında düzenlenecek anketin sonuçları doğrultusunda 28 Mayıs Salı günü ATO Meclisi’nde Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Kanunu’na ilişkin bir deklarasyon açıklanacağını belirterek, haziran ayının ilk haftasında ise bu konuda Türkiye’deki bütün sivil toplum örgütlerinin katılacağı bir kurultay düzenleyeceklerini kaydetti. Kurultaya yaklaşık 350 sivil toplum kuruluşunun katılımını beklediklerini anlatan Aygün, “Kurultayın amacı birlikte hareket ederek siyasi partiler ve seçim yasası konusunda toplumsal bir baskı oluşturmak.” dedi.
Aygün, söz konusu yasalarda değişikliklerin yapılması amacıyla bir imza kampanyası başlatacaklarını belirtti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:57