Dünya
  • 16.4.2024 10:56

Siyonistlere darbe... Samsung İsrail'den temelli çekildi

Teknoloji devinden İsrail'e darbe! 'Ekonomik hasarın onarılması yıllar alacak...'

Teknoloji devi Samsung'un geri çekilmesi, İsrail ekonomisine olan güvenin azaldığının bir başka güçlü göstergesi olarak görüldü. Buna göre, israil ekonomisinin onarılmasının yıllarca sürebileceğini belirtti.

Koreli teknoloji devi Samsung'un inovasyon kolu Samsung Next'in Tel Aviv'deki faaliyetlerini durdurması gündemde...

SAMSUNG YÜZDE 50'LİK PAZAR PAYINDAN ELİNİ AYAĞINI ÇEKTİ

Bugüne kadar 70 kadar İsrailli start-up'a yatırım yapmış olan Samsung Next, İsrail'den çekilmekle, İsrail'in bir zamanlar gelişen ve ihracatının %50'sinden fazlasını oluşturan yüksek teknoloji sektöründen elini ayağını çeken son fon oldu.

Çok sayıda ABD'li ve İsrailli teknoloji firması şimdiden çekilmiş durumda. 2023 yılında İsrailli teknoloji firmalarına yapılan yatırım 2022 yılına kıyasla %56 oranında düştü. 

"İSRAİL ARTIK KRİZDE OLAN BİR ULUS"

Daha Temmuz 2023'te İsrail muhalefet lideri Yair Lapid şöyle yazmıştı: "İsrail artık Start-Up Ulusu değil. Krizde olan bir ulus. Bu siyasi, sosyal ve uluslararası bir kriz ama etkileri ekonomik olacak...

Yakın zamanda meydana gelen ekonomik hasarın bir kısmının onarılması yıllar alacaktır."

İSRAİL'İN AHLAKSIZ VE ACIMASIZ TUTUMU KENDİ SONUNU GETİRİYOR

israil'in #GazzeSoykırımı'nın başlangıcından bu yana, İsrail'in Filistinlilere yönelik "toplu katliam fabrikası "nın ve açlığı bir savaş silahı olarak kullanmasının vahşeti ve ahlaksızlığındaki artışla neredeyse orantılı olarak büyük ölçüde arttı.

İsrail'in yüksek teknoloji sektöründeki, özellikle de siber güvenlik alanındaki pek çok firma "ordudan doğmuştur".

İSRAİL'E ARTIK ESKİSİ KADAR GÜVENMİYORLAR

İsrail'in bir zamanlar gıpta edilen güvenlik becerisine duyulan güvenin azalması nedeniyle, 2023 yılında İsrail siber güvenlik sektörüne sağlanan fonlar son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

İsrail'in 76 yıllık yerleşimci-sömürgeci apartheid rejimine yatırım yapmak her zaman etik dışı ve tartışmalı bir şekilde yasadışı olmuştur.

Şimdi ise mali açıdan da sorumsuzca davranışının cezasını çekmeye başladı.

Güncellenme Tarihi : 16.4.2024 11:04

İLGİLİ HABERLER