Gündem
  • 15.2.2024 10:22

Sızıntı varmış gibi çek.. Halk TV'nin maskesi düştü

Halk TV'nin yalanı patladı: Muhabir, 'siyanür sızıntısı' imajı için taktığı maskeyi yayın bitince çıkardı
Erzincan'da meydana gelen toprak kaymasına dair bazı medya kuruluşları yalan haber üretmeye başladı. Bunların başında gelen Halk TV ise 'siyanür sızıntısı' olduğuna dair yalanı ortaya atarak, bölgede maske taktı.

Yayın bitince maskeyi attı

Fakat muhabirin yayın bittiğinde maskeyi çıkardığı görüldü.

Yayında maske takan muhabirin, yayın dışında herhangi bir önlem almadan bölgede gezdiği ortaya çıktı.

Muhabirin yayın sonlandıktan hemen sonra maskeyi çıkardığı görüntüler, sosyal medyada tepki çekti. Bu sayede de Halk TV'nin yalanı ortaya çıkmış oldu.

YAYIN BİTTİ MASKE ÇIKTI

ALGILARA KARŞI CEVAPLAR GECİKMEDİ

Erzincan’da meydana gelen toprak kayması sonucu gerek sosyal medyada gerek TV yayınlarında yalan yanlış bilgiler ile vatandaşları yanlış bilgilendiren hesaplara karşı, ilgili kurum ve kişiler hakikatleri ortaya çıkarmak amacıyla açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, 'Erzincan'da bir altın madeninin alanında meydana gelen toprak kayması sonucu siyanürlü toprak Fırat Nehri'ne aktı' iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntüler, Fırat Nehri ya da herhangi bir baraja değil, Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninin atık havuzuna aittir. Bölgede meydana gelen toprak kaymasının, maden alanındaki atık havuzu ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Şu anda bir sızma söz konusu değil. Olsa bunu size açıklarız. Fırat Nehri'ne sızma söz konusu değil. Toprak kayması oldu, yani bu toprak kayması dışında herhangi bir problem yok. Bütün ekipler geliyor, buradaki bütün kontrolleri yapacaklar." 

Açıklamalar peş peşe geldi

Toprak kaymasının ardından siyanürlü toprağın Fırat Nehri'ne aktığı iddiaları vardı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince toprağın Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarının kapatıldığına dikkat çekildi.

Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, 'Erzincan'da bir altın madeninin alanında meydana gelen toprak kayması sonucu siyanürlü toprak Fırat Nehri'ne aktı' iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntüler, Fırat Nehri ya da herhangi bir baraja değil Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninin atık havuzuna aittir.

Güncellenme Tarihi : 15.2.2024 10:35

İLGİLİ HABERLER