Gündem
  • 12.1.2014 16:12

Sobadan zehirlenince acı gerçek ortaya çıktı

KAAN ÜLKER-NURİ DİNÇER AKÇAHARMAN-UĞUR KONUK
KOCAELİ  - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde harabe bir evde yaşam mücadelesi veren 88 yaşındaki Ahmet Çalış, sobadan zehirlenince acı gerçek ortaya çıktı.
İzmit'in Cedit Mahallesinde bir sokakta bulunan vatandaşlar, harabe evden dumanlar çıktığını görünce durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri, İzmit Belediyesi zabıta ekipleri ile birlikte eve güçlükle girdi. İki katlı harabe evin zemin katındaki bir odada kalan 88 yaşındaki Ahmet Çalış’ı tedavi olmak için hastaneye götürmek isteyen sağlık ekiplerinin bütün ikna çabaları sonuçsuz kalınca devreye zabıta ekibi girdi. "Sobamı tamir edin" diye sağlık ekiplerine bağıran Çalış, olay yerindeki gazeteciler ve zabıta ekiplerinin ikna çabaları sonucu harabe evden çıktı. Ambulansla Seka Devlet Hastanesi’ne götürülen Ahmet Çalış’ın yerinden çıkan soba borusu nedeniyle karbonmonoksit gazından zehirlendiği öğrenildi.
20 senedir aynı evde tek başına yaşayan Ahmet Çalış’ın hiç evlenmediği ve kimsesinin olmadığı anlaşıldı. Komşularından aldığı yemek ve belediyeden gelen yardımla hayatta kalan Ahmet Çalış’ın daha önce belediye ekipleri tarafından huzur evine yerleştirildiği ancak burada kalmayı kabul etmeyerek yeniden harabe evde yaşamayı tercih ettiği öne sürüldü. Yaşamını sürdürdüğü evde tavan ve zemin çökük halde, hayvan leşleri, çöp ve kullanılmış eşyalarla dolu evde Çalış, yemek masasına koyduğu ekmek ve elma ile karnını doyurmaya çalışması yürekleri burktu. Mahalle sakinleri, tavanı ve zemini çöken evin bir an önce yıkılmasını istedi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:32

İLGİLİ HABERLER