Asayiş
  • 1.2.2023 13:16

Sokağa atıldığı gün Mete'yi öldürdü

Van'da arkadaşlarıyla top oynarken başıboş köpek saldırısında hayatını kaybeden Mete Durna, bir hevesle alınıp sokağa atılan köpeklerin son kurbanı oldu. H.K'nın sahiplenip sadece 4 gün baktığı köpek, Mete'yi boynundan ısırdı.

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Selimbey Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde evlerinin bulunduğu sitenin önünde arkadaşlarıyla top oynayan Emir Mete Durna, köpeğin saldırısı sonucu ağır yaralandı.

Ambulansla Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Durna, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybederken, köpeği sahiplendiği belirlenen H.K. ise polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan H.K., geniş güvenlik önlemleri altında sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

SADECE 4 GÜN BAKTI, KÖPEĞİ SOKAĞA ATTIĞI GÜN KORKUNÇ OLAY YAŞANDI

H.K, Alman kurdu kırması olduğu belirtilen köpeği 25 Ocak'ta sahiplendi. 26 Ocak'ta da teslim alıp bakmaya başladı. Ancak tavuklarına zarar verdiği gerekçesiyle 30 Ocak'ta sokağa attı. Korkunç olay da aynı gün yaşandı.

METE'NİN AMCASINDAN YETKİLİLERE ÇAĞRI

Köpeğin Mete'yi öldürdükten sonra başka bir kişiye de saldırdığı öğrenildi. Mete dün gözyaşları içinde toprağa verilirken amca Mehmet Şirin Durna, "Canımızı yakan, acıtan bir olay yaşandı. İlgililerin bu konuya duyarlı olmasını istiyoruz. Başka çocukların, Metelerin de bu durumu yaşamasını istemiyoruz. Sokakta köpekler olmasın. Öğrencilerimiz okullarına, büyükler işlerine gidemiyor" dedi.

Güncellenme Tarihi : 1.2.2023 13:18

İLGİLİ HABERLER