Gündem
  • 30.3.2023 13:20

Sokak röportajıyla çirkin tuzak: Çok para kazanırsın dediler

Batman’da “çok para kazanırsın” denilerek “Hizbullahçı olduğunu” öne süren kişinin sokak röportajındaki konuşması Cumhuriyet Gazetesi tarafından haberleştirildi. HDP-PKK konusunda sessiz kalan CHP’li Canan Kaftancıoğlu da hemen haberleştirilen kurgu videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Videodaki İsmail Cevher Kasımoğlu, “Ben hak yolunda giden bir HDP’liyim. Çok izlenirsen para kazanırsın dediler” açıklamasıyla videonun kurgu olduğunu ortaya çıkarırken, Kaftancıoğlu ve Cumhuriyet Gazetesi bu açıklamaları da görmezden geldi.

Seçimler yaklaşırken Cumhurbaşkanı adaylarına ve ekonomiye dair yapılan sokak röportajlarına bir yenisi daha eklendi. Bir Youtube kanalının Batman'da yaptığı röportajda konuşan adam, "Biz Hizbullahçıyız, onların kafalarını keseriz" diye konuştu. Türkiye'de kimsenin aç ve açıkta olmadığını öne süren kişi, muhalefet siyasetçilerine dair tehdit içeren sözler sarf etti. "Cihada hazır olduğunu" söyleyen kişi, muhalefet liderleriyle ilgili "Onların kafaların keseriz" şeklinde tehdit ettiği görüldü.

KAFTANCIOĞLU'NDAN ALGIDA SEÇİCİLİK

Video Cumhuriyet Gazetesi tarafından hemen haber yapıldıktan sonra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, haberi alıntılayıp "Önümüzdeki seçim bu anlayışa karşı yapacağımız tercih olacaktır! Gerisi laf-ı güzaf" paylaşımı yaptı. PKK terör örgütünün HDP ile olan bağı konusunda sessiz kalan Kaftancıoğlu katıldığı bir televizyon programında CHP-HDP ilişkine yönelik "Ben HDP'nin PKK terör örgütü değildir cümlesini kullanıp kullanmadığını görmedim" şeklinde dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Güncellenme Tarihi : 30.3.2023 13:21

İLGİLİ HABERLER