Gündem
  • 18.6.2014 19:16

Somalı işçiler Ak Parti binasına yürüdü

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, Kaymakamlık önünde 1 saat oturma eylemi yapıp dağılan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin işçilerine destek olmak amacıyla Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölge Şubesi'ne bağlı 250 kişi, bugün saat 17.00 sıralarında Cengiz Topel Meydanı'nda sendika binası önünde bir araya geldi.'Haklıyız kazanacağız', 'Verilen sözler yerine getirilsin', 'uzun boylu adam işçine sahip çık' ve 'maden işçisi yalnız değildir' sloganları eşliğinde grup, Nazım Usuloğlu Caddesi üzerinde bulunan Ak Parti Soma İlçe Başkanlığı'na hareket etti.

Ak Parti İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu binaya 50 metre kala grubu, polis ekipleri durdurdu. Polis ekiplerinin geçişlerine izin vermemesi üzerine grup bulundukları noktada basın açıklamasını yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şube Başkanı Ali Gökmen, şunları söyledi:
"Bu ülkede yağmanın talanın önünü açıp işçiye köle düzenini reva görenler. Soma için, özel sektör işçilerimizin tek kurtuluşu olan kamulaştırma için, 22 Haziran pazar günü yapacağımız mitinge, işçi arkadaşlarımızı arayıp bu mitinge katılmayın diye tehdit edenler. Biliyoruz ki korkuyorsunuz, biliyoruz ki yaratığınız kan gölünde boğulacağınızı da biliyorsunuz. Evet korkun. Buradan iktidar partisi milletvekillerine sesleniyoruz. Biz özelleştirmeye hayır demek için buradayız. Kamulaştırma için buradayız. İş cinayetleri bitsin diye buradayız. Çocuklar babasız kalmasın diye buradayız. Hani siz fıtrat diyorsunuz ama biz şunu çok iyi biliyoruz. 1984 yılında üretime başlayan ve 2006'da rödövansla devredilen Eynez Karanlıkdere ocağımızda bu süre içinde yalnızca bir arkadaşımız ölmüştür. İşte bu ocakların devlet eliyle ve güvenlik içinde işletilmesinin sonucudur. Sığındığınız fıtratın değil. Sendikayı hedef gösterenlere de sesleniyoruz. Çalışma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Migem'in hiç mi suçu yok. Buraları denetleyen iş müfettişlerinin, patronların hiç mi suçu yok. Suçlu özelleştirmeyi, taşeronlaştırmayı savunanlardır. Bir daha haykırıyoruz. Soma'nın hakkettiği gülen yüzlü insanlar var edebilmenin tek yolu, kamulaştırmadır. Bilin ki içinde kamulaştırmayı barındırmayan çözüm önerileri yalnızca ve yalnızca aldatmaktır"
İşçiler basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Şevket YILMAZ/SOMA (Manisa), (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:05

İLGİLİ HABERLER