Asayiş
  • 6.9.2013 01:30

Soygundan önce bakın ne yaptılar?..

Hırsızlar asılsız ihbarla, polisin kuyumcuya kaç dakikada geldiğini ölçmüşler.

Adana'da baba ile oğlunun öldürüldüğü kuyumcu soygunu öncesi, asılsız ihbarla polisin geliş süresini test etmiş.

26 Ağustos Pazartesi günü merkez Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerindeki Baygın kuyumculuğa gelen maskeli, eldivenli 3'ü pompalı tüfekli 5 kişi, vitrindeki 1 kilo 660 gram altını alarak kaçtı.

Bu sırada, soygunculara silahla müdahale etmek isteyen 48 yaşındaki Ali Can Aytaş ile oğlu 16 yaşındaki Mahir Aytaş, dışarda pompalı tüfekle bekleyen soyguncunun saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

Emniyet yetkilileri, soygundan sonra kaçmayı başaran hırsızları yakalamak çalışma başlattı.Özel ekip kuran Emniyet yetkilileri, soyguncuların geçtikleri güzergahlardaki 120 kamera görüntüsünü tek tek incelediKısa sürede şüphelilerden birinin kimliği belirleyen Polis, Kemal T.'yi Mardin'in Nusaybin ilçesinde olaydan 24 saat sonra yakaladı.

İddialara göre, kanlı soygun, 5 ay önce 19 yaşındaki Kemal T. planladı. Soygun için 17 yaşındaki A.G. ile 15 yaşındaki D.Ö.'yü ayarladı. Kemal T., daha önce tanıdığı ve bir postane, market ve kuyumcu gaspına karışmış 21 yaşındaki Abdullah A.'yı da işin içine dahil etmek için Burdur'da çalıştığı işyerini de arayıp bu kişinin patronundan "Abdullah'ın ağabeyi öldü, Adana'ya gelirse iyi olur." diyerek izin aldı.

ASILSIZ İHBARLA POLİSİN KUYUMCUYA KAÇ DAKİKADA GELDİĞİNİ ÖLÇMÜŞLER

Kemal T., Adana'ya gelen Abdullah A.'ya soygun planını anlattı. Pompalı tüfekleri de Abdullah A.'nın akrabası 40 yaşındaki Nazım A. temin etti. Polis, zanlıların soygun yapacakları kuyumcuyu da belirlediklerini ve cadde üzerinde bulunan güvenlik kameralarının yerlerini bile tespit edip nasıl kaçacaklarına yönelik çalışma yaptıklarını da saptadı. Bir hafta önce soyulan kuyumcuya kısa mesafedeki bir kafede Abdullah A., Kemal T. ile soyguna karışmayan Ö.V. isimli bir kişi döner yedi. Hatta, polise asılsız bir ihbarda da bulunup kuyumcuya polisin kaç dakikada geldiğini bile öğrendi.  

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:15

İLGİLİ HABERLER