Gündem
  • 23.5.2023 20:12

Soylu duyurdu!.. PKK elebaşı Duran Kalkan'ın koruması yakalandı

Terörist Duran Kalkan’ın yakın koruması yakalandı! Çantasındaki Atatürk imzası dikkat çekti

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Bugün şafak vaktinde, Tekirdağ merkezli 5 ilde yaptığımız eş zamanlı operasyonda, terörist başı 'Abbas' kod adlı Duran Kalkan'ın yakın korumalığını yapan ve aynı zamanda 14 Mayıs'ta HDP'nin sandık müşahidi olan kişinin de bulunduğu toplam 24 kişi gözaltında alındı" açıklamasını yaptı. Kalkan'ın yakın koruması olan teröristin, seçim günü taktığı çantadaki Atatürk imzası dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tekirdağ merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, terörist başı 'Abbas' kod adlı Duran Kalkan'ın yakın korumalığını yapan ve aynı zamanda 14 Mayıs'taki seçimlerde HDP'nin sandık müşahidi olan kişinin de aralarında bulunduğu 24 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Tekirdağ merkezli 5 ilde yapılan operasyonda, terörist başı 'Abbas' kod adlı Duran Kalkan'ın yakın korumalığını yapan ve aynı zamanda 14 Mayıs'ta HDP'nin sandık müşahidi olan kişinin de aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltında alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bugün şafak vaktinde, Tekirdağ merkezli 5 ilde yaptığımız eş zamanlı operasyonda, terörist başı 'Abbas' kod adlı Duran Kalkan'ın yakın korumalığını yapan ve aynı zamanda 14 Mayıs'ta HDP'nin sandık müşahidi olan kişinin de bulunduğu toplam 24 kişi gözaltında alındı. 


Terörle Mücadele Başkanlığımıza, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına, İl Emniyet Müdürlüklerimize ve kahraman polislerimize tebrikler" paylaşımında bulundu. Bakan Soylu, paylaşımında ayrıca Duran Kalkan'ın korumalığını yapan ve operasyonda gözaltına alınan kişinin fotoğrafını da yer verdi. 


ÇANTASINDAKİ ATATÜRK İMZASI DİKKAT ÇEKTİ
Kalkan'ın yakın koruması olan teröristin, seçim günü taktığı çantadaki Atatürk imzası dikkat çekti.

Güncellenme Tarihi : 24.5.2023 19:51

İLGİLİ HABERLER