Gündem
  • 25.5.2023 09:54

Soylu şehit ailelerine söz verdi.. Sahada kazandığımızı masada kaybetmeyeceğiz

Süleyman Soylu'dan şehit ailelerine: 'Teröristlerden tamamen temizlendi' diyorsam evlatlarınız sayesinde

Bakırköy'de şehit ve gazi aileleriyle buluşan İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada, "Eğer bugün ben 'Karadeniz, Tendürek, Iğdır, Ardahan, Erzurum, Gabar Dağı, Cudi Dağı teröristlerden tamamen temizlendi' diyorsam, bu sizin evlatlarınız sayesindedir." dedi.

Kentin her ilçesini karış karış gezerek vatandaşlarla bir araya gelen Soylu, büyük bir mücadele ortaya koydu.

Bugün de Bakırköy'de şehit ve gazi aileleriyle buluştu.

"Sahada kazandığımızı asla masada kaybetmeyeceğiz"

Burada önemli açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, kahraman şehitler için şu ifadeleri kullandı:

Bu ülke bugüne kolay gelmedi. 21 yaşında hamile bir hanımın ay-yıldızlı sarılı tabuta sarılıp gözyaşı dökmeden ‘vatan sağ olsun’ diyen bir yiğit kadınların memleketini evlatlarıyız biz. Annelerinin dizinin dibine indiğimizde, ‘başın sağ olsun’ dediğimizde, ‘vatan sağ olsun’ diyen yiğit annelerinin memleketlerinin evlatlarıyız biz. Oğlu şehit olduktan sonra arkadaşlarının yanına gidip, ‘Ben ağlamayacağım. Eğer ben ağlarsam vatan ağlar’ diyen yiğit babaların evlatlarıyız biz. Bu ülkenin üzerinde pazarlık yapanlara bugüne kadar sizin evlatlarınız müsaade etmedi. Sahada kazandığımızı asla masada kaybetmeyeceğiz. Kolay olmadı bu işler. Allah şahit, Eğer bugün ben 'Karadeniz, Tendürek, Iğdır, Ardahan, Erzurum, Gabar Dağı, Cudi Dağı teröristlerden tamamen temizlendi' diyorsam, vallahi de billahi de bu sizin evlatlarınız sayesindedir.

Süleyman Soylu'dan seçim açıklaması: Tersi bir durumda Sivas'ın ötesinde farklı bir tablo oluşur

Katıldığı canlı yayında seçim gündemini değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan kritik mesajlar geldi. Bakan Soylu, "Seçimlerde tersi bir durum olursa Sivas'ın ötesinde bambaşka bir tablo oluşur" vurgusu yaptı. Bakan Soylu'dan kritik değerlendirmeler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili Ülke TV'de kritik değerlendirmelerde bulundu.

Muhalefet cephesinin terör örgütleriyle olan bağına tepki gösteren Bakan Soylu, vatandaşlardan iradelerine sahip çıkmasını istedi.

"Seçimlerde tersi bir durum olursa Sivas'ın ötesinde bambaşka bir tablo oluşur"

28 Mayıs seçimlerinin çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Bakan Soylu, "28 Mayıs'ta tersi bir durum olursa Sivas'ın ötesinde bambaşka bir tablo oluşur" vurgusu yaptı.

"Türkiye, yüzyıl kendisine gelemez"

Seçimlerin önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu mesajları verdi.

Allah muhafaza eğer 28 Mayıs’ta tersi bir durum söz konusu olursa Türkiye’nin Sivas’ından ötesinde bambaşka bir tablo oluşur. Türkiye’yi tanıyan bir adamım. Boğazınıza büyük bir taş oturur ve yüzyıl bu taşı çıkaramazsınız bir daha. Ne nefes aldırır size ve çıkaramazsınız. Bakınız Afganistan’da, Irak’ta, Libya’da oturdu bu taş. Her bir tarafta bunu yaptılar. Burada temel paradigması şudur. Bütün sorunlarını Doğu’ya yıkıyorlar. Kendi insanına da Doğu’yu korkutuyor. Bir taraftan bizi yoruyor ve bitiriyor. Bir taraftan da kendi insanını dolduruyor. Burası bir kaos coğrafyası olur. Doğu, Güneydoğu, aşağısı, yukarısı. İran’ı da belli bir süre sonra işin içine katar. İran oradaki birtakım şeyleri kendi başına yönettiği zannediyor ama bambaşka bir tablo olur. Türkiye, yüzyıl kendisine gelemez bir daha.

Güncellenme Tarihi : 25.5.2023 10:03

İLGİLİ HABERLER