
Soysuz!.. 200 euroya vatanın sattı
Casus olduğunu itiraf etti
KKTC, casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklanan Mehmet Besimoğlu (70), 5 yıl boyunca Rumlara çalıştığını itiraf etti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklanan Mehmet Besimoğlu (70), 5 yıl boyunca Rumlara çalıştığını itiraf etti.
Gazimağusa'da askeri birliğin fotoğraflarını çekerken yakalanan Mehmet Besimoğlu, polise 5 sayfalık gönüllü ifade verdi. Besimoğlu ifadesinde Gazimağusa'daki askeri birliklerin ve kiliselerin fotoğraflarını 200 ile 300 euro karşılığında çektiğini itiraf etti.
250'ye yakın fotoğraf çektiği belirlenen Besimoğlu mahkemeye çıkarıldı. Rumlara casuslukla suçlanan Mehmet Besimoğlu, ifadesinde Rum ajan ile de nasıl tanıştığını da anlattı. Rum ajanın İngiliz üsler bölgesinde bir işlemine yardımcı olduğunu belirten Besimoğlu, "Bu şahıs benden askeri birliklerin fotoğraflarını çekmemi istedi, ben de kabul ettim" dedi. Çektiği fotoğrafları USP içerisinde hazırladığını anlatan Besimoğlu, "Her iki üç ayda bir, fotoğrafları Rum şahsa hafıza kartında teslim ediyordum. Rum'dan da boş hafıza kartı alıyordum" dedi. Rum ajana fotoğrafları teslim ettikten sonra karşılığında 200 ile 300 Euro para aldığını ifade eden Besimoğlu, yaptığından dolayı pişman olduğunu belirtti. Besimoğlu, "11 gündür tutukluyum. Tutukluluğa daha fazla dayanamayacağım. Hastayım. Hastaneye yatmak istiyorum" dedi.
Güncellenme Tarihi : 8.9.2018 00:51