Medya
  • 28.7.2022 22:48

Sözde dürüstlük abidesi PKK sever Komünist Ahmet Şık Sezgin Baran'dan yemlenmiş

"Kara para aklama" ve "dolandırıcılık" suçlarından ABD'de tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz'ın gazetecilerle özel ilişkiler kurduğu, para ve hediye gönderdiği gibi bazı iddiaların yer aldığı bir liste sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Kaynağı bilinmeyen listede adı geçen Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, gazeteciler Dinçer Gökçe ve Mehmet Akif Ersoy, iddialara yanıt verdi.

Şık "Buradan bana çamur bulaşmaz" derken, Ersoy ise Sezgin Baran Korkmaz'ı tanımadığını söyledi. Dinçer Gökçe de dekontları paylaşarak, "Bir avukat arkadaşım aracılığı ile 2’si kadın 3 öğrenciye SBK Eğitim Vakfı’ndan burs temin edildi. Aylık tutar 200/250 TL. Kayseri, Muş ve Ardahanlı çocukların hesaplarına yatırıldı" ifadelerini kullandı.

Medyada SBK kapışması! Tuğçe Tatari’den Ahmet Şık’a ‘zor’ 8 soru…

Gazeteci ve milletvekili Ahmet Şık'ın Sezgin Baran Korkmaz'ın rüşvet listelerinde adının geçmesi üzerine T24 yazarı Tuğçe Tatari, Ahmet Şık'a ‘yanıtlaması zor 8 SBK’ sorusu yöneltti.

Gazeteci ve Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Sezgin Baran Korkmaz’ın rüşvet listelerinde adının geçmesi üzerine Twitter hesabından bir açıklama yayınladı.

T24 yazarı Tuğçe Tatari ise Ahmet Şık’ın yaptığı açıklama üzerine, Twitter üzerinden Ahmet Şık’a art arda 8 soru yönelterek bu soruları yanıtlamasını istedi. Tuğçe Tatari, Ahmet Şık’a “O halde uyduruk lafları bir kenara bırakmasını” ve yönelttiği soruları “rahatlıkla” yanıtlamasını söyledi.

Tatari; “kara para aklayan bir adamın yalısına hangi tarihte ve sıfatla gittin”, “SBK’nın yurt dışına çıkış vaktiyle yazıyı paylaştığı tarih arasındaki boşluğu nasıl açıkladığını”, “SBK’ya neden fakirlere yardım yapması konusunda öneride bulundun” gibi çok sayıda soruyu Şık’a yöneltti.

İşte Tuğçe Tatari’nin Ahmet Şık’a yönelttiği o sorular:

 

“1 senedir yanıt bekleyen şu soruları rahatlıkla yanıtlayabilmeli,

1- Kara para aklayan bir adamın yalısına hangi tarihte ve ne sıfatla gittin?

 

2- SBK 5 Aralık 2020 tarihinde Türkiye’yi terk etti. Senin ‘ziyaret ettim ve yazdım’ diye bahsettiğin yazı 10 Ocak 2021’de  yayınlandı. Bu zaman dilimini nasıl açıklıyorsun?

3-Bu yazıyı yazmak için Sbk’nın yurt dışına çıkışını özel olarak mı bekledin?

4-Bahsettiğin yazıda başsavcı vekili Hasan Yılmaz’ın  SBK’nın mal varlığından tedbir kararını kaldırdıktan 1 hafta sonra Adalet Bakanı yapılmasını - Yılmaz’ı kollayan bir şekilde-  ‘bu bir terfi değil rutin işlemdir’ değerlendirmesini hangi hukuki argümana göre yaptın?

5- Haber görüşmesi için gittiğini söylediğin o yalı görüşmesinde kara para aklayıcısı SBK’ya neden ve nasıl ‘fakirlere yardım’ yapması konusunda öneride bulundun?

6-Bahsettiğin ‘market yardımı’ miktarı 100 bin lira mıydı?

7-Sbk’nın parasıyla yapılacak yardımı çeşitli kuruluşlara önerip red edildin mi?

8- Bu ‘yardım aracılığı’ işine vekil olarak mı gazeteci olarak mı soyundun?

Konuyu şahsileştirmek istiyorsun farkındayım.

Veyis veya Sbk hakkında ağızına almadığın hakaret ve ithamları sırf seni eleştirdiğim için çekinmeden sıralıyorsun. Karanlık diyorsun, ahlaksız diyorsun. Karnından konuşma Ahmet, ne demek istiyorsan açıktan söyle. Hodri meydan!”

SBK tartışmaları sürerken TGC’den anlamlı tweet! "Maddi veya manevi menfaat..."

Güncellenme Tarihi : 29.7.2022 23:54

İLGİLİ HABERLER