Spor
  • 29.4.2013 16:00

Stadyumda biber gazına soruşturma

GAZİANTEP'te, Galatasaray maçı öncesi çıkan olaylarda biber gazı sıkılması nedeniyle taraftarların sahaya girdiği olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Stada girişlerine izin verilmeyen Galatasaraylı taraftarlar ile güvenlik güçleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın arbedeye dönüşmesi ve kalabalığın zorla içeri girmek istemesi üzerine güvenlik güçleri biber gazıyla müdahale etti. Bu sırada iddialara göre bir özel güvenlik görevlisinde bulunan biber gazı tüpü de patladı. Biber gazı rüzgarla birlikte tribünleri etkiledi. Gazdan etkilenen yüzlerce taraftar tribünleri aşarak sahaya girdi. Sahaya giren taraftarlar güvenlik güçlerinin çabaları ve 2 takım yöneticilerinin iknasıyla yeniden tribüne gönderilirken, gazdan etkilenen çok sayıda kişi de ambulanslarla hastanelere götürüldü.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Maçın başlamasına yaklaşık 1 saat kala meydana gelen herkesi şoke eden olaya ilişkin bugün Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"28 Nisan 2013 günü Kamil Ocak Stadyumunda Gaziantepspor Galatasaray takımları arasında oynanan, Spor Toto Süper Lig karşılanması öncesinde ve karşılaşma sırasında yaşanan; 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi hakkındaki Kanuna Muhalefet kapsamında ele alınan taraftar guruplarının saha zeminine girmesi, guruplar arası çatışma, çatışma sırasında kolluk güçlerinin orantısız biber gazı kullanımı ve maruz kaldıkları bıçakla saldırı muhtevalı eylemler ile sahte bilet ve mükerrer numaralı bilet satışı iddiaları ile ilgili Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır."

 

DHA

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER