Gündem
  • 1.6.2022 19:57

Stoltenberg; Finlandiya, İsveç ve Türkiye heyetleri ile görüşecek

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, üye ülkelerin Türkiye'nin kaygılarını görüşmek üzere masaya oturmaya hazır olduğunu söyledi.

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütlerine verdiği desteği gerekçe göstererek NATO üyeliklerini veto etmesinin ardından diplomasi trafiği sürüyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

3 ülkenin temsilcileri ile görüşecek

Toplantıda, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği konusuna değinen Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin kaygılarının giderilmesi için üç ülkenin yetkilileriyle Brüksel’de görüşeceğini açıkladı.

Masaya oturmaya hazırız

Stoltenberg, Türkiye'nin önemli bir NATO ortağı olduğunu ve tüm NATO üyelerinin Türkiye'nin PKK tehdidi dahil kaygılarını görüşmek üzere masaya oturmaya hazır olduğunu söyledi.


 

Güncellenme Tarihi : 1.6.2022 20:01

İLGİLİ HABERLER