Asayiş
  • 8.5.2013 22:25

Su kuyusundan kadın cesedi çıktı

ELAZIĞ merkeze bağlı Cip Köyü yakınlarında bulunan evlerinin önündeki 35 metrelik su kuyusuna düşen Nuray Kaya adlı kadının cesedi, saatler süren çalışma sonucu çıkarıldı.

Cip Köyü'nde yaşayan 43 yaşındaki Nuray Kaya, sabah saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle evlerinin önündeki 35 metrelik kuyuya düşüp öldü. Öğle saatlerinde okuldan dönen kızı Gülay Kaya, evde bulamadığı annesini cep telefonundan aradı. Ancak telefona ulaşılmaması üzerine Gülay Kaya, komşularının yardımıyla annesini aramaya başladı. Komşuları, evlerinin önündeki kuyunün üzerindeki sacın kırık olduğunu görmeleri üzerine durumu jandarma ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kuyuyu kontrol ettikten sonra evin çatısına bakarak kadını aradı. Ancak kuyuda su olması nedeniyle sonuç alamayan itfaiye ekipleri kancalarla kuyuyu kontrol ettikleri sırada Nuray Kaya’nın kuyuda olduğunu fark etti.

Daha sonra çağrılan Elazığ AFAT ekipleri ve emniyet müdürlüğüne bağlı sualtı arama kurtarma timleri olay yerine giderek, kadını kuyudan çıkarmaya çalıştı. Kanca ile çıkarmak için saatlerce uğraşan ekipler, kuyudaki kadını çıkaramayınca, olay yerine belediyeye ait vinç getirildi. Su altıarma kurtarma polisi, beline bağladığı tüple 35 metre derinliğindeki kuyuya inerek, Nuray Kaya’nın cesedine ulaştı. Polis, Nuray Kaya'nın cesedini, beline bağladığı halatla kuyudan çıkardı.

Evli ve iki çocuk annesi olan Nuray Kaya’nın eşinin de başka bir köyde çobanlık yaptığı, evlerinin önündeki 35 metre derinliğindeki kuyuda 2 metreye yakın suyun bulunduğu, ancak kuyunun kullanılmadığı ifade edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER