Gündem
  • 30.3.2024 23:45

Süleymancılar CHP adaylarını destekleceklerini resman açıkladı

Türkiye'de en çok Kuran kursu bulunan Süleymancılar oylarını, ""Kur'an kursları Ortaçağ zihniyetidir." diyen Özgür Özel'in partisi CHP'ye vereceklerini duyurdu..

Süleymancılar İstanbul'da şu an Ayasofya'da namaz kılıp dua eden Murat Kurum yerine Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesine tekme atan Ekrem İmamoğlu'nu,Ankara'da Mansur Yavaş'ı destekleyeceğini açıklamış.

Süleymancılar Cemaati'nden Yavaş ve İmamoğlu'nu destekleyeceğiz açıklaması

Süleymancılar Cemaati, sosyal medya hesaplarından yaptıkları bir açıklama ile yerel seçimlerde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu, Ankara’da Mansur Yavaş’ı destekleyeceklerini duyurdu. Söz konusu destek iddiasının sınırlı sayıda bir takipçiye sahip olan Süleymanlı Haber sitesinden yapılması ve gönüllülerin oluşturduğu bir haber sitesi olması sebebiyle desteğin sınırlı olabileceği belirtilmişti.
Ancak… Saatlerdir sitenin manşetinde tutulan bildiriye karşı Cemaat yönetiminin bir uyarı yapmaması yapılan açıklamanın bütün cemaati kapsadığının göstergesi oldu..

Süleymancılar Cemaatinin internet sitesinde “Süleymanlılar olarak AKP’ye oy vermiyoruz” denilen bir açıklama yayınlandı.

'OYUNLARINA KANMAYIN'

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledikleri hatırlatılan açıklamada “Mevcut AKP iktidarının siyasi oyunlarına siz değerli kardeşlerimizin kanmamasını rica ederiz” denildi. 

Özellikle “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Ekrem İmamoğlunu’nu destekledikleri” belirtildi.

Açıklamada “Mevcut AKP iktidarının siyasi oyunlarına siz değerli kardeşlerimizin kanmamasını rica etmekte ve özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Sayın Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Sayın Ekrem İmamoğlu'nu Süleymanlı Haber ailesi olarak destekleyeceğimizi belirtiriz. 

Adalet ve Liyakatın günden güne yok olduğu ve devletimizin imkanlarının israf edildiği bir dönemde Süleymanlı Haber Ailesi olarak AKP hükümetini desteklemeyeceğimizi siz kıymetli kardeşlerimize önemle, tekrar tekrar belirtmekteyiz. 

Yapılan bu bilgilendirmemizin tüm Süleymanlı Haber Ailesini bağladığını önemle duyuruyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 30.3.2024 23:03

İLGİLİ HABERLER