
SÜNNETLİ ÇOCUKLAR KAPIDA KALDI
SEZGİN AKKOYUNİSTANBUL - Fatih'te, surların dibine yapılmış 6 gecekondu yıkıldı. Yıkımın ardından, 2 gün önce sünnet oldukları belirlenen 3 çocuk da, aileleriyle birlikte sokakta kaldı.
Edinilen bilgiye göre, Fatih Belediyesi'ne bağlı yıkım ekipleri Mevlanakapı Veledi Karabaş Mahallesi'nde sur kenarına kurulmuş 6 gecekonduyu "Sur bandını açma" projesi kapsamında yıktı. Vatandaşlar, evlerinin yıkılmasına tepki göstererek, belediye ekiplerini eleştirdi. Zaman zaman tartışmalar yaşanırken, gecekondular dozer yardımıyla yerle bir edildi.
Yıkımın ardından, henüz 2 gün önce sünnet olan 3 çocuğun dramı ortaya çıktı. Evleri yıkılan Vedat, Orhan ve Yusuf Gezer adlı amca çocuklarının, geçtiğimiz cumartesi günü hayırsever vatandaşlar tarafından sünnet ettirildiği öğrenilirken, çocuklar aileleriyle birlikte sokakta kaldı. Yaraları kapanmadığı için aileleri tarafından çetyat üzerine uzandırılan çocuklar, evlerinin yıkılışını üzüntülü gözlerle izledi.
Cumartesi günü sünnet olduklarını söyleyen çocuklar, "Evlerimizin yıkılacağını bilmiyorduk. Çok üzgünüz" diye konuştu. Aileler ise çocuklarının hayırseverler tarafından camide sünnet ettirildiğini belirterek, "Çocuklarımızı sünnet edecek durumuz yok. Daha yaraları iyileşmeden evleri yıkıldı. Bu nasıl vicdandır" diyerek yıkıma tepki gösterdi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:26