Spor
  • 18.5.2013 11:47

Süper Lig'de son hafta heyecanı

Spor Toto Süper Lig’de son hafta maçları oynanıyor. Bugün Trabzonspor’u konuk edecek olan şampiyon Galatasaray, maçın ardından kupasını kaldıracak. Ligden düşecek son takım da bugün belli olacak.

Ligde bugün ise şampiyon sahne alacak. Galatasaray, ligde ve evindeki son maçında Trabzonspor’u ağırlayacak. Maça 2013-2014 sezonu için hazırlanan yeni sezon formasıyla çıkacak sarı kırmızılı ekip, karşılaşmanın ardından kupasını kaldıracak. Zorlu maç, Galatasaray’ın kuruluş tarihine atfen saat 19.05’te başlayacak. Mücadelede Hüseyin Göçek düdük çalacak. Şampiyonluk kutlamaları, Reyhanlı’daki can kayıpları ve derbinin ardından bir taraftarın bıçaklanarak öldürülmesi sebebiyle abartılı yapılmayacak.

KANARYA KARABÜK DEPLASMANINDA
Derbi galibiyetiyle ligi ikinci sırada bitirmeyi garantileyen Fenerbahçe ise, kümede kalma mücadelesi veren 15. sıradaki Kardemir D.Ç. Karabükspor’a konuk olacak. 37 puanlı Karabükspor, sarı lacivertliler için prestij anlamış taşıyan maçı kazanırsa Süper Toto Süper Lig’de kalacak. Fenerbahçe’nin galibiyeti yada eşitliğin bozulmaması durumunda diğer maçların sonuçlarına bakılacak. Saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

AKHİSAR AVANTAJLI
Son haftaya 39 puanla 14. sırada girerek ligde kalma adına en avantajlı durumda bulunan Akhisar Belediye Gençlik ve Spor, ligden düşen Orduspor’a konuk olacak. Manisa temsilcisi bu maçtan puan yada puanlar alırsa Spor Toto Süper Lig’de kalacak. Aksi durumlarda yine diğer maçların sonuçlarına bakılacak. Saat 19.00’da başlayacak maçın hakemi Bülent Yıldırım.

İBB KAZANIP BEKLEMEK ZORUNDA
36 puanla 16. sırada yer alan ve son haftaya en dezavantajlı giren İstanbul Büyükşehir Belediye Spor ise, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Kasımapaşa ile karşı karşıya gelecek. İki İstanbul temsilcisinin saat 19.00’da başlayacak maçını Halis Özkahya yönetecek. İstanbul Büyükşehir Belediye, ligde kalmak için kazanmak ve rakiplerinin puan kaybını beklemek durumunda.

LİGDE PAZAR GÜNÜNÜN PROGRAMI
Spor Toto Süper Lig’de 2012-2013 sezonu, pazar günü oynanacak 4 maçla tamamlanacak. Program şöyle:

Sanica Boru Elazığspor - Sivasspor (13.30)
Gençlerbirliği - Bursaspor (16.00)
Kayserispor - Beşiktaş (19.00)
Eskişehirspor - Medical Park Antalyaspor (19.00)

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:14

İLGİLİ HABERLER