Spor
  • 22.5.2013 13:19

Süper Lig'in vazgeçilmezleri

Spor Toto Süper Lig'de 34 haftalık 2012-2013 sezonunda kaleciler Kasımpaşa'dan Isaksson ile Akhisar Belediyespor'dan Oğuz Dağlaroğlu tüm müsabakalarda 90'ar dakika forma giydi.

Isaksson ve Oğuz Dağlaroğlu'nun en istikrarlı oyuncular olduğu ligde bu iki futbolcu gibi Akhisar Belediyespor'dan Emrah Eren (3 bin 34 dakika), Sanica Boru Elazığspor'dan Ivesa (3 bin 16 dakika), Kasımpaşa'dan Kalu Uche (3 bin 10 dakika), Beşiktaş'tan Olcay Şahan (2 bin 911 dakika), Saica Boru Elazığspor'dan Köksal Yedek (2 bin 813 dakika) de 34 müsabakada da sahaya çıktı.

Az süre alanlar

Ligde en az süre alan oyuncular ise 1'er dakika sahada kalan Kardemir Karabükspor'dan Ceyhun Yazar, Mersin İdmanyurdu'ndan Hasan Üçüncü oldu.

Toplam 43 oyuncunun sadece 1 maçta görev yaptığı ligde Erdal Kılıçaslan (Mersin İdmanyurdu), Umut Sözen (Kardemir Karabükspor) (2 dakika), Hüsamettin Tut (Orduspor), Forsell (Bursaspor), Yasin Kocatepe (Orduspor) (4 dakika), Burak Demireğen (Orduspor), Nurullah Kaya (Mersin İdmanyurdu), Okan Özçelik (Medical Park Antalyaspor) (5 dakika), Barış Örücü (Bursaspor), Beykan Şimşek (Fenerbahçe), İbrahim Halil Keser (Gaziantepspor), Kadir Arı (Beşiktaş) (6 dakika), Tayfur Bingöl (Gençlerbirliği) (9 dakika) diğer az süre alan isimler olarak dikkati çekti.

19 oyuncu iki farklı takımda forma giydi

Süper Lig'de 4'ü yabancı 19 futbolcu sezon içinde 2 takımda mücadele etti. Sezona İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la başlayan ve ara transfer döneminde Fenerbahçe'ye transfer olan Webo, toplam 31 maçta mücadele etti. Gaziantepspor ve Mersin İdmanyurdu formaları giyen Ivan De Souza ise 30 karşılaşmada yer aldı.

Süper Lig'de bu yıl 2 takımda mücadele eden isimler şöyle:

Adem Koçak (Bursaspor-Sivasspor), Anıl Taşdemir (Akhisar Belediyespor-Orduspor), Bilal Kısa (Kardemir Karabükspor-Akhisar Belediyespor), Burhan Eşer (Eskişehirspor-Mersin İdmanyurdu), Ceyhun Gülselam (Galatasaray-Kayserispor),

Doğa Kaya (Sivasspor-Gençlerbirliği), Ferhat Öztorun (Trabzonspor-Orduspor), Gökhan Süzen (İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş), Ivan De Souza (Gaziantepspor-Mersin İdmanyurdu), İbricic (Gaziantepspor-Kasımpaşa), Hakan Özmert (Kasımpaşa-Kardemir Karabükspor), Kujovic (Kayserispor-Sanica Boru Elazığspor), Mehmet Yıldız (Kardemir Karabükspor-Mersin İdmanyurdu), Mehmet Sedef (Gençlerbirliği-Medical Park Antalyaspor) Mustafa Sarp (Mersin İdmanyurdu-Sanica Boru Elazığspor), Oktay Delibalta (Gençlerbirliği-Gaziantepspor), Ozan İpek (Bursaspor-Mersin İdmanyurdu), Sercan Yıldırım (Galatasaray-Sivasspor), Webo (İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe)

En fazla oyuncu Mersin İdmanyurdu'nda

Sezon boyunca 37 futbolcuya şans tanıyan Mersin İdmanyurdu en fazla oyuncuyla mücadele eden ekip olarak dikkati çekti. Ligin en ekonomik kadrosuna sahip Akhisar Belediyespor'da ise 24 futbolcu mücadele etti.

Futbolcu sayısında Mersin İdmanyurdu'nu 36 oyuncuya yer veren Sanica Boru Elazığspor izlerken, Elazığ temsilcisini Bursaspor (33), Kardemir Karabükspor (32), Orduspor (31), Gaziantepspor (30), Fenerbahçe, Gençlerbirliği (29), Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor (28), Kasımpaşa, Kayserispor, Medical Park Antalyaspor, Sivasspor (27), İstanbul Büyükşehir Belediyespor (26), Eskişehirspor (25) takip etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:07

İLGİLİ HABERLER