Suriye kan gölü : 30 ölü!..
rejime bağlı güçlerin, yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlerde ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 30 kişinin öldüğü bildirildi.
Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), savaş uçaklarının Şam'ın Deraya bölgesine ''varil bombası'' atması sonucu yıkılan evlerin enkazından çok sayıda yaralının çıkartıldığını belirtti.
Başkentte Filistinli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Yermuk kampına düzenlenen havan saldırısında mermilerin yerleşim yerlerine isabet etmesi sonucu onlarca evde maddi hasar meydana geldiğine değinen SRGC, Şam'ın Mudamiye, Ayn Terma ve Doğu Guta bölgelerinin de yoğun bir şekilde bombalandığını bildirdi.
Hama kentinde ekmek sıkıntısının baş gösterdiğini ve fırınların önünde uzun kuyrukların oluştuğunu dile getiren SRGC, operasyonların yoğun olduğu bölgelerde halkın bazı temel gıda malzemelerine ve yakıta ulaşmakta sıkıntı geçtiğini, bazı bölgelerde ise elektrik kesintilerinin saatleri bulduğunu ifade etti
Suriye medyası ise Şam'ın Faham bölgesinde bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu bir kişinin yaralandığını ve çevrede maddi hasarın oluştuğunu aktararak, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda onlarca silahlı kişiyi etkisiz hale getirdiğini belirtti.
AA