Gündem
  • 24.11.2022 20:23

Suriye Milli Ordusu kara harekatı için emir bekliyor

SMO hazırlıklarını tamamladı: Emir bekliyoruz

Terör örgütü PKK/YPG sivilleri hedef almaya devam ederken Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait topçu birlikleri de terör mevzilerini bombardıman altına aldı. Hazırlıklarını tamamlayan Suriye Milli Ordusu da gelecek operasyon emrini bekliyor.

TERÖR MEVZİLERİ BOMBARDIMAN ALTINA ALINDI

Terör örgütüne 'cezalandırma atışları' gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait topçu birlikleri ve obüsler terör örgütü PKK/YPG'ye ait mevizleri bombardıman altına aldı.

SMO GELECEK EMRİ BEKLİYOR

Suriye'nin kuzeyindeki Afrin ilçesinde askeri tatbikatlarını sürdüren Suriye Milli Ordusu da hazırlıklarını tamamladı. SMO, gelecek operasyon emrini bekliyor.

SMO'DAN 1000 KİŞİLİK ASKERİ TATBİKAT

Afrin'de gerçekleştirilen tatbikat, Suriye Milli Ordusu (SMO) bileşenlerinden Süleyman Şah Tümeni'ne mensup yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla yapıldı. Zeytin Dalı Harekatı'yla terör örgütü PKK/YPG'den temizlenen Afrin'deki tatbikatta, belirlenen hedefler gerçek mermiler kullanılarak imha edildi. Havanlar, roketatarlar, ısı güdümlü füzeler ve uçaksavar mermilerinin de kullanıldığı tatbikatta, temsili olarak hazırlanan örgüt mevzileri SMO unsurlarınca hedef alındı.

BAŞKAN ERDOĞAN "HAVA HAREKATIYLA SINIRLI KALMAYACAK" DEMİŞTİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Pençe-Kılıç Hava Harekatına ilişkin, "Bunun sadece bir hava harekatıyla sınırlı kalması da söz konusu değil" ifadelerini kullanmıştı. Başkan Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada da operasyonun birkaç gündür uçak, top atışı ve SİHA'larla sürdürüldüğünü belirterek "En kısa sürede tankımızla, askerimizle hepsinin kökünü kazıyacağız" şeklinde konuşmuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.11.2022 20:38

İLGİLİ HABERLER