Dünya
  • 25.12.2025 21:22

Suriye, Şam kırsalında üst düzey bir IŞİD liderini tutukladı, bir diğerini ise öldürdü.

Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), Şam kırsalındaki iç güvenlikten sorumlu Tuğgeneral Ahmed el-Dalati'ye atıfta bulunarak, Genel İstihbarat Müdürlüğü ve koalisyon güçleriyle birlikte çalışan özel birimlerin, yoğun gözetim ve istihbarat takibi sonrasında Çarşamba günü Muadamiye şehrindeki bir IŞİD sığınağına sıkı bir şekilde koordine edilmiş bir baskın düzenlediğini bildirdi.

Dalati'nin açıklamasına göre, operasyon sonucunda Abu Omar Tibiya olarak da bilinen Taha al-Zoubi ve birkaç yardımcısı tutuklandı. Güvenlik güçleri ayrıca bir intihar yeleği ve askeri sınıf silahlar ele geçirdi.

Tutuklamayı terör örgütüne "büyük bir darbe" olarak nitelendiren yetkili, bunun Suriye güvenlik güçlerinin başkent ve çevresine yönelik her türlü tehditle mücadele etmeye hazır olduğunu gösterdiğini söyledi.

Güvenlik yetkilisi, IŞİD'e katılan veya yardım eden herkesin takip edileceğini ve hesap vereceğini belirterek, Suriye'de terörizm için hiçbir güvenli sığınak olmayacağını söyledi.

Bakanlık, Şam kırsalındaki El-Buveyda kasabasında düzenlenen bir baskında bir başka IŞİD liderinin öldürüldüğünü açıkladı.

Bakanlık, baskında hedef alınan kişinin Ebu Ömer Şaddad olarak bilinen Muhammed Şahada olduğunu ve kendisinin Suriye'deki IŞİD terör örgütünün önde gelen liderlerinden biri olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, Şam yakınlarındaki Daraya kasabasında bir IŞİD hücresinin dağıtıldığını ve yedi üyesinin tutuklandığını bildirdi.

Şam'daki ABD Büyükelçiliği'nin açıklamasına göre, Suriye 12 Kasım'da resmen ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyona katıldı. 2014 yılında kurulan koalisyon, Şam daha önce üye olmamasına rağmen, Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı askeri operasyonlar yürütmüştür.

 


 

Güncellenme Tarihi : 25.12.2025 21:24

İLGİLİ HABERLER