SURİYE'DEKİ ARAP - KÜRT GERGİNLİĞİ ŞAM'A SIÇRADI!...
YASİN ERDEM
ŞAM - Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kamışlı İlçesi'nde Araplar ve Kürtler arasında yaşanan gerginlik başkent Şam'a da sıçradı.
Şam'ın merkezindeki Arnus Meydanı'nda toplanan 400-500 kadar Kürt, eylem yaptı. Eylemci Kürtler, Suriye vatandaşı olmak ve bu ülkenin nüfus cüzdanlarını taşımak istediklerini fakat, askerlik yapmak istemediklerini dile getirdi. Kürtler'in parlamento binasının önünde ve meydanda yaptıkları eyleme müdahele eden polis, 60 eylemciyi gözaltına aldı. Gösterici Kürtler, polisin jop kullanması sonucu dağıldı.
Suriye'nin Türkiye sınırına yakın Haseki kentine bağlı Kamışlı İlçesi'nde bir futbol karşılaşması sonrasında Araplarla Kürtler arasında çıkan çatışmada çok sayıda kişi ölmüştü. Olaylardan sonra birçok yerde gösteriler yapıldı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:49