Suriye'den çekilme süresini Savunma Bakanlığı belirleyecek
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus silahlı kuvvetlerinin Suriye'den çekilme süresiyle ilgili ayrıntıların Savunma Bakanlığı tarafından belirleneceğini, Suriye'de kalacak askerlerin güvenliğinin de sağlanması gerektiğini söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus silahlı kuvvetlerinin Suriye'den çekilmesi yönündeki emrini yorumlayan Peskov, "Bu, Devlet Başkanı'nın çerçeve kararıdır. Ayrıntılar Savunma Bakanlığı tarafından açıklanacak" dedi.
Suriye'deki Hmeymim ve Tartus olmak üzere iki Rus üssünün çalışmaya devam edeceğini doğrulayan Kremlin Sözcüsü, Rus hava savunma sistemleri S-400'lerin Suriye'de kalıp kalmayacağı sorusuna, "Bilmiyorum. Devlet Başkanı, Hmeymim ve Tartus üslerinin güvenliğinin havadan, karadan ve denizden sağlanması gerektiğini söyledi, bu açıklamayla yetineceğiz" yanıtını verdi.
Suriye'deki üsler sayesinde yabancı ortaklarla koordinasyonun devam ettirileceğini belirten Peskov, "Ateşkesi gözlemleme konusunda Amerikalılarla koordinasyon yapılıyor. Hmeymim ve Tartus, koordinasyon dahil bu fonksiyonlarını sürdürecek" ifadelerini kullandı.
'TERÖRİSTLER NEREDE OLURSA OLSUN YOK EDİLECEK'
Kremlin sözcüsü, Rus askerlerin çekilme süresine ilişkin soruya, "Çekilme takvimi, Savunma Bakanlığı'nın yetkisinde" yanıtını verdi.
Peskov, iki ülke lideri arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın geleceğinin ele alınmadığını da ifade etti.
Mısır'ın Sina Yarımadası'nda Rus yolcu uçağını düşüren teröristlerin bulunması ve yok edilmesi yönündeki emrin yürürlükte olduğunu söyleyen Kremlin Sözcüsü, "Devlet Başkanı'nın emri süresiz. Teröristler nerede olursa olsun bulunup yok edilecek. Bu emrin coğrafya ve zaman olarak hiçbir kısıtlaması yok" ifadelerini kullandı.
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:15