Dünya
  • 11.12.2023 13:48

Suudi Arabistan Prensi kullandığı F-15 Savaş Uçağı'nın düşmesi sonucunda öldü

Suudi Arabistan Prensi F-15 Savaş Uçağı Kazasında Öldü
1961 doğumlu Prens Talal, Suudi Arabistan'ın ilk hükümdarı Kral Abdülaziz'in soyundan ve Prens Bender'in oğluydu.

RİYAD- Suudi kraliyet mahkemesi, 62 yaşındaki Prens Talal bin Abdulaziz bin Bandar bin Abdulaziz Al Saud'un ölümünü resmen onayladı. Açıklamada merhum kraliyet ailesi için cenaze namazının Riyad'daki İmam Türki bin Abdullah Camii'nde kılınacağı belirtildi .

Duyuruda Prens Talal'ın ölüm nedeni açıklanmazken, gelen haberler onun 7 Aralık'ta Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri'ne ait F-15SA savaş uçağını kullandığını ve daha sonra Dhahran'da düştüğünü ileri sürüyor.

Suudi kraliyet mahkemesi, 62 yaşındaki Prens Talal bin Abdulaziz bin Bandar bin Abdulaziz Al Saud'un vefatını resmen onayladı.

 

Suudi Price Kazada Öldü

Lübnan'daki Al Meşhed haber kaynağının haberine göre Prens Talal bin Abdülaziz, o perşembe günü Hava Kuvvetleri'nde yapılan bir eğitim tatbikatı sırasında trajik kaderiyle karşılaştı.

1961 doğumlu Prens Talal, Suudi Arabistan'ın ilk hükümdarı Kral Abdülaziz'in soyundan ve Prens Bender'in oğluydu.

Kraliyet Suudi Hava Kuvvetleri'nde Teğmen Albay rütbesini tutarak, 2004-2012 yılları arasında Suudi İstihbarat Ajansı Genel İstihbarat Başkanlığı (GIP) istihbarat şefi olarak görev yaptı.

Kraliyet Suudi Hava Kuvvetleri

Suudi Kraliyet Hava Kuvvetleri (RSAF) şu anda yaklaşık 1.106 uçak, 40.000 aktif personel, 25.000 asker, 9 kanat, +99 filo ve muharebe arama ve kurtarma operasyonlarına odaklanan özel bir Özel Kuvvetler birimine sahiptir.

Zamanla RSAF, ağırlıklı olarak savunma amaçlı bir askeri güçten gelişmiş saldırı yeteneklerine sahip bir güce dönüştü ve Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra dünyanın en büyük ikinci F-15 filosunu elinde tuttu.

Boeing F-15 Eagle, Panavia Tornado'nun önemli varlığıyla desteklenerek şu anda RSAF'ın omurgası olarak hizmet ediyor. Özellikle Tornado ve diğer çeşitli uçaklar, British Aerospace (şimdiki BAE Systems) ile yapılan Al Yamamah sözleşmeleri aracılığıyla tedarik edildi.

1990'larda RSAF, Sea Eagle gemisavar füzeleri, lazer güdümlü bombalar ve yerçekimi bombaları da dahil olmak üzere çeşitli silahlar için sipariş verdi. Al Yamamah anlaşmasının ardından gelen Al-Salam anlaşması, BAE tarafından 48 adet Eurofighter Typhoon'un teslim edilmesini gerektiriyor.

Güncellenme Tarihi : 11.12.2023 15:07

İLGİLİ HABERLER