
'SUUDİ ARABİSTAN'DA DÖVÜLDÜK!..'
Umre ziyareti için gittikleri Suudi Arabistan’da vize süreleri bittikten sonra dönmeyip, hac görevini de yapmak için beklerken gözaltına alınan Türk vatandaşları günlerce zor şartlarda kaldıkları cezaevinde dövüldüklerini ve eşyalarının çalındığını iddia ettiler. Umreciler ayrıca kendilerini dolandırdıklarını ileri sürdükleri tur şirketi yetkililerinden davacı olacaklarını söylediler.
Vize süreleri bittiği için Suudi Arabistan Havayolları’nın tarifeli seferiyle dün Cidde’den İstanbul’a gönderilen 84 kişilik kafile, Atatürk Havalimanı’nda, yaşadıkları zor günleri anlattı.
Adanalı Hacı Bekir Bolat şöyle dedi:
"Bütün eşyamız otelde kaldı. Almamıza izin vermediler. Karşı çıkanları dövdüler. 3 gün boyunca bizi kötü şartlarda tuttular. Yanımızda olan eşyamızı da dışarıya bıraktırdılar. Çıktığımızda bütün çantalarımız karıştırılmış ve içindeki değerli eşyalarımız çalınmıştı."
KAÇAK HAC İDDİASI
Türkiye’den çeşitli özel şirketler ile umre ziyaretine giden yaklaşık 3 bin kişinin vizesi bittiği için Suudi Arabistan hükümeti tarafından gözaltına alındığı iddia edilmişti. Suudi yetkililer ise "Umre yapmak için gelenler vize süreleri dolduğu halde kaçak olarak kalıp hac görevini de yapmak istiyorlar. Suudi Arabistan hükümeti hac vizesini ayrı veriyor. Umre vize süresi dolanları bu nedenle sınır dışı ediyor" dediler.
/Faik KAPTAN, Hürriyet
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:17