Dünya
  • 27.1.2006 00:03

SUUDİ ARABİSTAN'DAN, DANİMARKA ŞİRKETİNİN ÜRÜNLERİNE BOYKOT...

KOPENHAG - Danimarka'nın gıda devi Arla şirketi, Danimarka'da yayımlanan Hz. Muhammed karikatürlerinin ardından Suudi Arabistan'da ürünlerinin boykot edildiğini bildirdi.


Danimarka'nın gıda devi Arla, Danimarka medyasında yayımlanan Hz. Muhammed karikatürlerinin ardından Suudi Arabistan'daki müşterilerin Arla'nın ürünlerini artık almadığını, ülke genelinde boykotla karşılaştıklarını bildirdi. Avrupa'nın 2. büyük süt ve süt ürünleri üreticisi olan ve Suudi Arabistan'a yılda 328 milyon dolarlık ürün ihraç eden Arla şirketinin sözcüsü Louis Honore, "Gittikçe daha çok süpermarket, ürünlerimizi raflarından indiriyor ve yeni sipariş istemiyor, çünkü müşteriler bizim markamızı tercih etmiyor. Durum çok ciddi" dedi.


Daha önce Suudi Aarabistan'daki büyük müşteriler, Arla şirketine, Danimarka Hükümeti'nin karikatürler nedeniyle resmi olarak özür dilememesi durumunda, Arla ürünlerini almayacakları tehdidinde bulunmuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:10

İLGİLİ HABERLER