Medya
  • 29.3.2021 21:19

Süveyş Kanalı, 7 gün sonra trafiğe açıldı

Ever Given adlı dev geminin karaya oturmasıyla trafiğe kapanan Süveyş Kanalı'nda, gemiyi kurtarma çalışmaları başarıya ulaştı.

Dünya gündeminin son bir haftada en önemli maddelerinden biri olan Süveyş Kanalı'nda mutlu sona ulaşıldı.

Evergreen şirketinin kanalda karaya oturan devasa konteyner gemisi, bir haftalık çalışmanın ardından kurtarıldı.

Sabah saatlerinde geminin kıç bölümünün hareket ettirildiği ve ön kısmında ise balçık temizleme işlemlerinin devam ettiği bildirilmişti.

Süveyş Kanalı İdaresi, karaya oturan dev yük gemisini yüzdürme çalışmalarının başarıyla sonuçlandığını ve kanalın deniz trafiğine açıldığını açıkladı.

KARAYA OTURDU, TRAFİK DURDU

Dünyanın en önemli su yollarından Süveyş Kanalı'nda dev konteyner gemisi, ülkede yaşanan kum fırtınası ve kötü hava koşulları neticesinde görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle kıyıya çarparak kaza yapmıştı.

"The Ever Given" isimli geminin dar kanalda sıkışarak geçiş yolunu kapatması sonucu kanalda uzun gemi kuyrukları oluşmuş ve deniz trafiğinin durması nedeniyle ham petrol ve LNG sevkiyatlarında aksamalar yaşanmıştı.

Süveyş Kanalı İdaresi, aynı gün deniz trafiğinin normale döndüğünü açıklamış ancak 25 Mart'ta, gemi yeniden hareket edene kadar Süveyş Kanalı'ndaki trafiğin askıya alındığını duyurmuştu.

 

Süveyş Kanalı, 7 günün ardından trafiğe açıldı #1

 

 

Süveyş Kanalı, 7 günün ardından trafiğe açıldı #2

 

İlginizi Çekebilir

Güncellenme Tarihi : 29.3.2021 20:54

İLGİLİ HABERLER