Bilim
  • 28.4.2006 14:57

SW 3 KUYRUKLUYILDIZI DÜNYA'YA YAKLAŞIYOR

ANKARA - Amerikalı ve Avrupalı astronomlar, son incelemelerine göre, parçalanmakta olan SW 3 (73 P Schwassman-Wachmann 3) adlı kuyrukluyıldızın 40'tan fazla parçaya bölündüğünü belirterek, bu gökcisminin 12-28 Mayıs arasında Dünya'ya en çok yaklaşacağını ve parçalarından birisinin Yeryüzü'ne yaklaşık 8,8 milyon km uzaklıktan geçeceğini kaydettiler.
     Bunun son yirmi yılda Dünya'ya en yakın geçen kuyrukluyıldız olacağını ve teleskop olmaksızın çıplak gözle gökcisminin görülebileceğini belirten bilim adamları, kuyrukluyıldızın Dünya'ya yaklaşırken parçalanmasının da bu gökcisminin incelenmesi açısından önemli fırsat yaratacağını ifade ettiler.
     Bu arada Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yetkilileri, kuyrukluyıldızdan kopacak hiçbir parçanın Dünya'ya çarpmayacağını, tsunami ya da toplu ölümlere neden olmayacağını açıklayarak, bazı internet sitelerinde bir süredir 25 Mayıs'ta Dünya'ya bir gökcisminin çarpacağı yolundaki iddiaların asılsız olduğunu bildirdiler. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:37

İLGİLİ HABERLER