Asayiş
  • 30.3.2013 12:03

Tacizci babaya 13 yıl hapis!..

SAMSUN'da 1 yaşında evlat edinilen G.K., 13 yaşındayken üvey annesinin ölmesi üzerine üvey babası, 74 yaşındaki Selahattin K. ile  ile birlikte yaşamaya başladı. G.K., kendilerine gıda yardımı yapan komşularına son 2 yıldan bu yana üvey babasının tacizine uğradığını anlattı. Komşuların şikayeti üzerine Selahattin K. tutuklandı, G.K. ise, yurda yerleştirildi. Tutuklu yargılanan Selahattin K.'ya 13 yıl 10 ay 25 gün hapis cezası verildi.

O tarihte 13 yaşında olan G.K., gıda ve giyecek yardımı yapan komşularına üvey babasının kendisini taciz ettiğini anlatarak, yardım istedi. G.K., komşularının yardımıyla polis merkezine giderek üvey babasından şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Selahattin K., tutuklandı. G.K. ise, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Yaşar Doğu Çocuk Yetiştirme Yurdu'na teslim edildi. Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamalar sırasında Selahattin K. 11 ay cezaevinde kaldıktan sonra suç vasfının değişme olasılığı dikkate alınarak tahliye edildi. 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle son kez hakim karşısına çıkan sanık, daha önceki savunmalarını tekrar ederek, "Okulda bir kaçkez hırsızlık yapınca kendisini dövmüştüm. Bana iftira atıyor. Onu kendi öz kızım gibi sevdim ve kötülük yapmadım. Beraatimi istiyorum" dedi.

Son duruşmaya gelmeyen ancak, daha önceki duruşmalarda verdiği ifadesinde üvey babasından şikayetçi olan G.K ise, "Zorla bana porno film seyrettiriyor ve orada gördüklerimi kendisine yapmamı istiyordu. Kabul etmeyince de beni dövüyordu. Bu yüzden 2 kez evden kaçtım. Sürekli beni elle taciz ediyordu" diyerek şikayetçi oldu.

Mahkeme, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi tarafından gönderilen raporda olay tarihinde 13 yaşında olan G.K'nın ruh sağlığının bozulduğunu belirtince, mahkeme sanığa 13 yıl 10 ay 25 gün hapis cezası verdi.


DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:44

İLGİLİ HABERLER