Gündem
  • 6.1.2007 00:02

TALAT, GENELKURMAY'LA KÖPRÜYÜ ATTI!..

MESUT GÜNSEV
LEFKOŞA - Bayram tatili nedeniyle İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile, bugün de Ankara'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile biraraya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bu gece Ata uçağı ile adaya döndü.


KKTC'ye dönüşünde Ercan Havaalanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan KKTC Cumhurbaşkanı Talat, söylentilerin aksine toplantıda 'askersizleştirme' üzerinde durulmadığını, ancak Lefkoşa'daki Lokmacı Barikatı olarak adlandırılan bölgedeki köprünün kaldırma çalışmalarının devam kararı alındığını söyledi. Büyükanıt Paşa ile uzun zamandır biraraya gelemediklerini anımsatan Talat, "Asker çekmek, bayrakları indirmek bizim egemenliğimiz altındadır, Rumlar'ın bu yaklaşımı mantıksızdır" diye konuştu. Talat, Rumlar'ın yolun açılmayacağını sandığını, ancak köprünün kaldırılmasıyla Rumlar'ın propagandasıyla yanlış yönlendirilen uluslararası toplumun konuyu daha iyi anlamasının sağlanacağını savundu.

Talat, köprünün kaldırılacağını, ancak devleti yansıtan simgelerin kaldırılmayacağını söyledi. Talat, köprü kesin olarak kalkacak mı sorusuna karşılık da, "Karar verdik ya" ifadesini kullandı.
     KKTC Cumhurbaşkanı Talat, ayrıca istifa edip etmeyeceği konusundaki bir soru üzerine, kendisini halkın hizmet için seçtiğini ve istifanın zayıflık olacağını söyledi.


Bir gazetecinin, "Zaman zaman Ankara ile görüş ayrılıkları olduğu söyleniyor, bu konuda ne diyeceksiniz?" şeklindeki sorusunu Talat, "Görüşlerimize zaman zaman kabul buluyoruz, zaman zaman da bulmuyoruz" şeklinde yanıtladı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:13

İLGİLİ HABERLER